DB-formanden genvalgt til bestyrelsen i UNIC

Generalforsamlingen i The International Union of Cinemas (UNIC), har valgt en ny bestyrelse, som skal tjene organisationen de næste to år. 

Efter 12 år i bestyrelsen i UNIC blev formanden for Brancheforeningen Danske Biografer,  Kim Pedersen, genvalgt for yderligere to år. 

Beslutningen om den nye bestyrelsessammensætning, foregik under CineEurope, UNIC’s officielle konference i Barcelona, og gav også genvalg til Phil Clapp, CEO i UK Cinema Association, som præsident for unionen. 

Om sit genvalg som præsident, udtaler Phil Clapp: 

“Jeg vil gerne takke medlemmerne af UNIC for deres fornyede tillid til både jeg selv og de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Det er en ære og et privilegium at tjene organisationen i bestræbelserne på at give en stærk og indflydelsesrig stemme til den europæiske biografsektor, som er vigtigere nu end nogensinde. 

På et tidspunkt, hvor de udfordringer vi står overfor, kun er overgået af de mange muligheder der ligger foran os, ser jeg frem til at arbejde sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer, UNIC’s medlemmer og ansatte i UNIC, for at sikre den europæiske biografsektor kan fortsætte med at blomstre – både på hjemmebanen og globalt.”

Ud over præsidenten er nedenstående valgt til UNIC’s bestyrelse for de næste to år:
 

Senior Vice-Præsident & Kasserer: Jaime Tarrazón – Delegate, Federación de Cines de España (Spanien)

Vice-præsident: Kim Pedersen – Formand, Danske Biografer (Danmark)

Vice-præsident: Edna Epelbaum – Præsident, Association Cinématographique Suisse (Schweiz)

Vice-præsident: Mario Mazzetti – CEO, Associazione Nazionale Esercenti Cinema (Italien)

Vice-Præsident: Tomasz Jagiełło – CEO, Helios (Polen)

Vice-Præsident: Richard Patry – Præsident, Fédération Nationale des Cinémas Français (Frankrig)

Union Internationale des Cinémas/The International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer biografforeninger og biografkæder i 38 lande i Europe og omliggende regioner.