DB’s formand genvalgt til bestyrelsen i UNIC

DB - ABLACKABSHSK (720x336)

Medlemmerne af The International Union of Cinemas (UNIC) – Sammenslutningen af ​​europæiske biografforeninger og store biografkæder, har valgt ny bestyrelse for de næste to år.

Beslutningen blev taget på organisationens generalforsamling ved CineEurope, UNICs officielle konvent i Barcelona. Phil Clapp, administrerende direktør for UK Cinema Association blev genudnævnt til præsident og lige så blev DB’s formand Kim Pedersen valgt som Vice-præsident. Udover disse udnævnelser blev en række andre vigtige bestyrelsesposter besat.

I kommentar til hans valg, udtaler Phil Clapp:

“Jeg er meget tilfreds og ydmyg over den tillid, som UNIC-medlemmer har vist både mig selv og mine kolleger, de øvrige medlemmer af bestyrelsen, for at sikre organisationen fortsat skal være en stærk og indflydelsesrig stemme for den europæiske biosektor. Denne rolle har aldrig været mere afgørende. Mens sektoren som helhed oplever en periode med stor succes, vil der altid være udfordringer, der bedst behandles på branchegrundlag. Jeg glæder mig til at fortsætte med at arbejde sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer såvel som teamet på UNIC-kontoret for at hjælpe vores sektor til endnu større højder.”

Ud over Phil Clapp og DB’s formand, blev følgende valgt til UNIC’s bestyrelse, for en toårig periode:

Jean-Pierre Decrette
Næstformand for Fédération Nationale des Cinémas Français (Frankrig)

Edna Epelbaum
(Formand for Foreningen Cinématographique Suisse (Schweiz)

Mario Mazzetti
(Administrerende direktør for Associazione Nazionale Esercenti Cinema [Italien])

Matthias Leonardy
(Administrerende direktør for HDF Kino) (Tyskland)

Jaime Tarrazon
(Delegeret for Federación de Cines de España (Spanien)

UNIC – The International Union of Cinemas – repræsenterer interesser for biografforeninger og biografoperatører, der dækker 36 lande i Europa og i nabolande. I 2016 steg det samlede tilskuerantal i regionen med 2,8 pct. Og nåede over 1,28 mia. Dette resulterede i en samlet omsætning på €8,4 mia., hvilket er 24 procent af det globale biografmarked for film.

The International Union of Cinemas (UNIC) – www.unic-cinemas.org