De amerikanske biografer sætter rekord

I juni måned omsatte de amerikanske biografer historiske $1,3 milliarder, en stigning på 19 procent i forhold til samme måned i 2017 og 2,5 procent over rekorden sat i 2013.

De amerikanske biografer omsatte $3,3 milliarder i perioden april-juni. Aldrig har de amerikanske biografer omsat så meget i et kvartal.

“Dette boom i biografbesøget viser endnu engang at ’box-office’ er et uforudsigeligt bæst. Rygterne om biografernes død er ikke kun stærkt overdrevne, men også baseret på misforståelser,” forklarer Paul Dergarabedian fra comScore til The Hollywood Reporter.

“Der er helt sikkert åbenlyse udfordringer og mere konkurrence på underholdningsområdet, end på noget andet tidspunkt i historien, men relevansen af ​biografoplevelsen forbliver ubestridt,” afslutter Dergarabedian.

De amerikanske biografer nåede også rekordniveau i april, da omsætningen nåede $1,0 milliarder, og mens omsætningen i maj ikke satte rekord, var måneden stadig betydeligt over 2017.

Boom’et i juni kan tilskrives blockbusters som Pixars ”De utrolige 2” og ”Jurassic World: Fallen Kingdom”, som har indtjent henholdsvis $439,7 millioner og $264,8 millioner i USA.

Maj og april omfatter hits som Marvels ”Avengers: Infinity War” ($ 672,5 millioner) og ”A Quite Place” ($187,2 millioner).

Med en premiere 27. april regnes ”Avengers: Infinity War” ikke uofficielt som den første teltpole i sommeren 2018, men en betydelig del af indtægterne er hentet i maj og endog juni.

Det hidtil største enkelte kvartal var 2. kvartal 2015, hvor indtjeningen nåede $3,0 milliarder dollar, takket være film som ”Furious 7”, ”Avengers: Age of Ultron”, ”Jurassic World” og ”Inderst inde”.

“Der er ingen tvivl om, at når Hollywood laver appellerende film, flokkes amerikanerne om biografer i stort antal. Rekord-kvartalet, er det største i biografhistrorien,” fastslår Adam Aron, AMC Theaters, i en redegørelse om indtjeningen i årets andet kvartal.

Sommerperioden i de amerikanske biografer er i det hele taget på rekord-kurs. Hvis den nuværende tilstrømning fortsætter, vil perioden maj-august i 2013 blive slået. I den periode omsatte de amerikanske biografer $4,8 milliarder.