De internationale biografmarkeder oplevede stigning i 2017!

DB - ABLACKSHOWMAN (720x324)

Hugh Jackman modtager publikums hyldest i ”The Greatest Showman”, som får premiere 1. juledag.

Mens ”Star Wars: The Last Jedi” høvler derud af og efter den første uge har indtjent lagt over en halv milliard dollars, er der flere gode nyheder. De internationale biografmarkeder oplevede en stigning på 5 procent i 2017.

I USA er faldet i indtjeningen nu reduceret til sølle 2,9 procent og der er håb om at skære yderligere af dette fald frem mod nytår. Hvis filmene, som har premiere i USA over julen, bare omsætter som forventningerne, vil de amerikanske biografer ramme en årsomsætning på $11,34 mia., mod sidste års rekordomsætning på $11,4 mia. Så slutresultatet vil blive et meget beskedent fald.

Disse forhold står i skærende kontrast til det hysteri, som de amerikanske biografer blev udsat for over sommeren, hvor mange forudså en snarlig lukning af det hele. Helt blev der overset at de traditionelle sommer-blockbusters nu udsendes gennem hele året, og ikke blot om sommeren.

Altså verdens største storm i verdens mindste glas vand.

Over julen forventes det at følgende amerikanske film, vil få biografgængere til at stille sig i kø: “Jumanji: Welcome to the Jungle”, “The Greatest Showman”, “Pitch Perfect 3”, “Downsizing”, “All the Money in the World” og “Mollys Game”.