“Deadpool 2” åbner med $301 mio. globalt

DB - ABLACKDEADPOOL (720x317)

Deadpool anser måske ikke sig selv som en superhelt, men den seneste film i serien havde en super-åbning.

”Deadpool 2” åbnede med $125 mio. i USA og $176,0 mio. på de internationale markeder. Det giver en global åbning på $301,0 mio.

Selvom åbningen er en smule under estimatet, kan ingen klage. Filmen har haft den andenstørste åbning nogensinde for en R-rated film og den tredjestørste åbning i år, efter ”Avengers: Infinity War” og ”Black Panther”. Budgettet på ”Deadpool 2” er på $110 mio., så allerede efter åbningsweekenden er filmen profitabel.

Filmen er blevet vel modtaget af både anmeldere og publikum. Filmen har fået en 84%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A”-rating på CinemaScore.

Ingen tvivl om Ryan Reynolds’ enestående promovering af filmen har haft stor effekt.

Bill Holdermans ”Book Club” åbnede ligeledes i weekenden og indtjente $12,5 mio. i USA. Filmen har en imponerende rolleliste bestående af  Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen, Candice Bergen, Andy Garcia, Richard Dreyfuss, Don Johnson, Craig T. Nelson, Ed Begley, Jr. og Alicia Silverstone.

Filmen handler om fire veninder, som har kendt hinanden hele livet, og som muntrer sig i en månedlig bogklub. Kvindernes liv bliver ændret drastisk efter de læser en bestseller-roman, der ligger uden for deres normale læsning, nemlig ”Fifty Shades of Grey”.

”Book Club” fik en 57%-rating på Rotten Tomatoes og en ”A-”-rating på CinemaScore.

Næste weekend åbner ”Solo: A Star Wars Story” i USA.

1a1finaskl (720x472)