”Deadpool” skaber filmhistorie med åbning på $135 mio. i USA

DB - ABLACKDEADPOOL (720x327)

Superheltefilmen “Deadpool”, med Ryan Reynolds, skabte filmhistorie med en åbning på $135 mio. i Valentine’s Day-weekenden.

Filmen overgik dermed selv de vildeste forventninger. Filmen var forudset til at åbne med $65 mio., men indspillede altså det over det dobbelte. Marvels ”Deadpool” er en kæmpe sejr for Fox og Ryan Reynolds, som brugte 10 år på at overbevise studiet om at lade ham lave sin X-Men spinoff. Da Fox endelige accepterede, ville de kun spendere moderate $58 mio. på spøgen. Det ligger milevidt fra de budgetter man ellers oplever på superhelte-film.

Også på de internationale markeder gav filmens åbning udslag på Richter-skalaen og indbragte hele $125 mio. Det bringer den globale indspilning op på imponerende $260 mio. Særligt i Rusland gik filmen sin sejrsgang og scorende den største åbning nogensinde. Ja, selv ”Star Wars: The Force Awakens” slog den nye superhelte-film.

”Deadpool” modtoge en ”A”-rating fra CinemaScore og en 84%-rating fra Rotten Tomatoes. 92 procent af filmens publikum i åbningsweekenden vil anbefale andre at se filmen.

”Single i New York”, men romantisk komedie med Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie og Leslie Mann, indspillede $18,8 mio. over weekenden.

Filmen modtog ”B”-rating fra CinemaScore og en 47%-rating fra Rotten Tomatoes.

”Zoolander 2” var weekendens store skuffelse med en åbning på $15,7 mio. En film som slet ikke levede op til forventningerne med en estimeret åbning på mindst $25 mio. Filmen kostede over $50 mio. at producerer.

Filmen modtog ”C+”-rating fra CinemaScore og en 23%-rating fra Rotten Tomatoes.

Næste weekend åbner Stephen Hopkins ”Race” i USA. Filmen følger løberen Jesse Owens, som vandt fire guldmedaljer ved Olympiaden i Berlin i 1936. Hovedrollen spilles af Stenhan James.

1abcdens (720x443)