”Den gode dinosaur” åbner med $56 mio. i USA

DB - BLACKADINO (720x339)

En elskelig dinosaur, en aldrene Rocky, et grusomt uhyre og en dansk mand som skifter køn, var hovedpersonerne bag de nye film som åbnede i USA den seneste uge.

”Den gode dinosaur” åbnede med $56 mio. i fem-dages weekenden, som markerede den amerikanske Thanksgiving. Det er den fjerde-bedste Thanksgiving-åbning i filmhistorien, men alligevel blandt de dårligste Pixar-åbninger nogensinde. Filmen modtog en ”A”-rating af CinemaScore og en 77%-rating af Rotten Tomatoes. Produktionsbudgettet ligger på mellem $175 og $200 mio.

”Creed”, den fortsatte saga om Rocky Balboa, åbnede over al forventning. Filmen indspillede $42,6 mio. på fem-dages weekenden og blev modtaget med stående ovationer af pressen. Filmen kostede $35 mio. at producere og modtog en ”A”-rating af CinemaScore og en 93%-rating af Rotten Tomatoes.

”Victor Frankenstein” floppede eklatant. Filmen indspillede yderst beskedne $3,4 mio. på fem-dages weekenden. Det er den seneste film i 2015, som markerer en af de dårligste åbninger nogensinde for en film fra et af de store amerikanske studier. Filmen modtog en ”C”-rating af CinemaScore og en 23%-rating af Rotten Tomatoes.

Og så var det Tom Hoopers ”Den danske pige”, som åbnede med $181.000 de første tre dage i kun fire amerikanske biografer i NY og LA. Det giver et solidt salsgennemsnit på $45.221. ”Den danske pige” modtog en 73%-rating af Rotten Tomatoes.

”The Hunger Games: Mockingjay – 2. del” er nu oppe på en global indspilning på $441 mio. efter kun 10 dage. ”Spectre” har rundet $750 mio. efter fire uger.

Næste weekend åbner to mindre film i USA, af interesse for danske biografejere: ”Macbeth” og ”Youth”.

1acbshd (730x402)