Den Store Biografdag – et fantastisk punktum på sommeren!

DB - A BIOGRAFDAG (720x341)

Pressemeddelelse udsendt af FAFID og DB:

Den årligt tilbagevendende begivenhed, ”Den Store Biografdag”, bragte 130.209 forventningsfulde tilskuere foran biografernes store lærred, da arrangementet løb af stablen i søndags.

Venner, familier, kærester og børn flokkedes foran biograferne for, i mange komplet udsolgte biografsale, at lade sig underholde under optimale betingelser. Spillefilm er nu engang skabt til at blive set på et stort lærred sammen med andre.

Filmene på biografernes repertoire er nemlig produceret for at blive vist på langt større flader, end hvad computerskærmen eller fladskærms-tv’et kan klare, uanset om disse er på nok så mange tommer.

Det er i en tætpakket biografsal, hvor publikum er bragt sammen i ønsket om at se en bestemt filmoplevelse, filmkulturen trives bedst.

”De danske filmdistributører konstaterer med stor glæde, at biograferne fortsat er i stand til at agerer lokomotiv i publikums medievalg, når film skal opleves. I en tid hvor borgerne i dette land tæppebombes med forskellige valgmuligheder for deres filmlast, er dagens resultat yderst tilfredsstillende”, udtaler Mads Nedergaard, Formand for Foreningen af Filmudlejere i Danmark.

”De danske biografer er glade for det store opbakning publikum i år har givet biografoplevelsen, hvilket betyder biograferne er mere spillevende end nogensinde i danskernes bevidsthed. Det flotte resultat skal også ses i lyset af, at dagen i år kolliderede med en anden stor kulturel begivenhed: Smuk Fest”, udtaler Kim Pedersen, formand for Brancheforeningen Danske Biografer.

Flottere punktum for sommeren kan næppe sættes, inden biografernes efterårssæson for alvor går i gang.

En efterårssæson hvor publikumstrækkerne nærmest står i kø: Først og fremmest er der Niels Arden Oplevs ”Kapgang”, Disney-filmen ”Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen” samt katastrofefilmen ”Into the Storm”, som allerede i går oplevede enorm succes som for-premierer under Den Store Biografdag.

Men det stopper så sandelig ikke her, et overflødighedshorn af i spænding imødesete film vil publikum blandt andet få chancen for at opleve i efterårssæsonen: ”Teenage Mutant Ninja Turtles”, det nye ungdomsdrama baseret på en populær bogserie, ”The Maze Runner”, musicalen ”The Jersey Boys”, fortsættelsen af Jussi Adler-Olsen filmatiseringer, ”Fasandræberne”, familiekomedien ”Krummerne – Alt på spil”, David Finchers thriller ”Kvinden der forsvandt”, samt Christopher Nolans sci-fi film ”Interstellar”.

Jo, der er nok at se frem til for det danske biografpublikum.

Kontakt:

Mads Nedergaard, Formand for Foreningen af Filmudlejere i Danmark – tlf. 40 61 27 69

Kim Pedersen, Formand for Brancheforeningen Danske Biografer – tlf. 20 33 53 01

Den Store Biografdag er støttet af Det Danske Filminstitut.