Det globale biografmarked slog rekord i 2017!

DB - ABLACKSKÆØNHED (720x319)

”Skønheden og udyret”, ”Fast & Furious 8” og ”Star Wars: The Last Jedi” topper listen over årets mest succesfulde film globalt.

Det globale biografmarked steg i 2017 med 3 procent til 39,9 milliarder dollars. Det er rekord!

Analysefirmaet ComScore udsendte resultatet søndag og kunne informere om at det flotte resultat skyldes meget stærke resultater på et bredt udsnit af forskellige film.

De 3 procents stigning i det globale biografmarked skete til trods for en tilbagegang på det amerikanske marked på 2,3 procent, efter den værste sommer i 10 år.

De internationale markeder omsatte for 28,9 milliarder dollars, en fremgang på 5 procent, mens det amerikanske marked omsatte for 11,1 milliarder dollars, en tilbagegang på 2,3 procent. Det er tredje år i træk det amerikanske marked omsætter over 11 milliarder dollars.

“At gå i biografen er virkelig et verdensomspændende fænomen,” udtaler ComScores Senior Medieanalyst, Paul Dergarabedian. “Oplevelsen på det store lærred blev forstærket af en række unikke film i 2017. Der gav sparket til en ekstraordinær grad af begejstring hos biografgængere, der flokkedes om biograferne over hele kloden.”

1a6 (720x631)