Disneys ”Vaiana” åbner gigantisk i USA

DB - ABLACKVAIANA (720x331)

Disney har atter scoret jackpot på en animationsfilm.  Den seneste, ”Vaiana”, åbnede med $81,1 mio. over Thanksgiving-weekendens fem dage.

Men ”Vaiana” har så sandelig også medvind. Fantastiske anmeldelser (98%-rating på Rotten Tomatoes) og en ”A”-rating fra CinemaScore, som måler publikums mening om filmene.

”Vaiana” handler om teenagepigen Moana. Hun bor i et forhistorisk ørige i Stillehavet, og sætter sig for at finde en sagnomspunden ø fra sine forfædres tid. Halvguden Maui, som Dwayne Johnson lægger stemme til, tager med på Moanas eventyr.

Robert Zemeckis’ spion-thriller fra 2. Verdenskrig indspillede $18 mio. de første fem dage. Filmen, som har Brad Pitt og Marion Cotillard i hovedrollerne, må desværre siges at være åbnet skuffende. Rotten Tomatoes gav en rating på 62% og CinemaScore tilkendte filmen en ”B”-rating.

Den grovkornede komedie “Bad Santa” åbnede rigtig elendigt. Beskedne $9,0 mio. blev det til, efter de første fem dage. Rotten Tomatoes gav en rating på 25% og ”Bad Santa 2” fik en sølle ”C+”-rating af CinemaScore.

Billy Bob Thornton gentager sin rolle som en ultimative anti-helt, Willie Soke. Blandt de øvrige medvirkende møder vi Kathy Bates, Tony Cox og Brett Kelly.

”Fantastiske skabninger … og hvor de findes” er allerede, efter kun 10 dage, oppe på en indspilning på tæt på en halv milliard dollars globalt.

Næste weekend åbner kun en enkelt film af interesse for danske biografere i USA. Det drejer sig om Pablo Larraíns “Jackie” med Natalie Portman. Filmen viser Jacquelines Kennedys kamp for at genskabe sin tro på livet, og videreføre sin mands historiske arv.

1aksksl (720x409)