Distributionsrettighederne til James Bond er på højkant

Spectre

James Bond, med license to kill, kan havne i et andet Hollywood studie, når den lukrative distributionsaftale med Sony udløber.

”Spectre”, med premiere 6. november, vil markere afslutningen på pagten mellem MGM og Sony, som har omfattet “Casino Royale”, “Quantum of Solace” og “Skyfall”. Sidstnævnte er den mest indtjenende 007-film i historien.

Insidere spekulerer i at det tætte forhold mellem MGM-chefen Gary Barber og Warner-chefen Kevin Tsujihara kan resultere i, at super-spionen skifter adresse til Warner Bros. MGM og Warner Bros har i forvejen samarbejdet om flere film, f.eks. “Hobbitten”-trilogien, “Hot Pursuit”, og den kommende Rocky spin-off, “Creed”.

Chefen for Sony Pictures Entertainment, Tom Rothman erkender kampen om James Bond-rettighederne bliver hård.

“Sandheden er, at Sony har haft stor fornøjelse af James Bond-filmene,” siger Rothman, og tilføjer: “Selvfølgelig vil vi forsøge at forny rettighederne, men lad os være ærlige: Alle i Hollywood forsøger at gafle James Bond.”

Sony forlængede sin kontrakt om at medfinansiere og distribuere “Spectre” og “Skyfall” i 2011, og lod i samme vejrtrækning MGM blive involveret i Sony-filmene “Total Recall”, “21 Jump Street” og “The Girl with the Dragon Tattoo”.

James Bond spillede også en rolle i hackerangrebet på Sony, der kostede Rothmans forgænger, Amy Pascal, hendes job og resulterede i offentliggørelse af virksomhedens e-mails og dokumenter. Et tidligt manuskript til “Spectre” var blandt dokumenterne som fandt vej til internettet.

“Spectre” bliver stor og forhåbentlig kan vi gøre et lige så godt stykke arbejde, som vi gjorde på de foregående,” håber Rothman, og bemærker at ”Spectre” indspillede over en milliard dollars globalt. Indspilningen på “Skyfall” er ”langt den største nogensinde for en Bond-film.”