Dolby Atmos i Toftlund Biograf

DB - ABLACKATMOS (720x335)

Biografen i Toftlund har nu afsluttet projektet ”Ny lyd i Toftlund biograf”, der startede i november 2015 med at finde sponsorer til projektet, der var estimeret til at koste 500.000 kr. Efter en del avisomtale i Jyske Vestkysten, Ugeavisen, indslag i TV-Syd Nyhederne og indslag i udsendelsen ”Naboerne”, begyndte biografen at søge økonomisk hjælp hos en række fonde samt Tønder Kommune. I løbet af foråret 2017 faldt økonomien på plads, og der blev afgivet bestilling på et Dolby Atmos lydanlæg til Biosal 1.

Dolby Atmos er fremtidens lydsystem i biografverdenen, og Toftlund Biograf vil med denne installation være blandt de første 15 biografer i Danmark, der får installeret systemet. Ved hjælp af anlæggets mere end 30 højttalere, der er placeret på væge, gulv og loft, er det muligt at skabe et fantastisk lydbillede i en indtil nu uhørt kvalitet. Anlægget er nu installeret, testet og godkendt af producenten (Dolby). For at få optimal udbytte af systemet kræves det også, at filmen er optaget i Dolby Atmos – men også film, der er er optaget med de gamle lydsystemer (Dolby 5.1 og Dolby 7.1) vil få en langt bedre lyd.

For at biografens kunder kan få en fornemmelse af, hvad systemet kan, vil Toftlund Biograf afholde nonstop demonstration af anlægget lørdag den 21. oktober fra kl. 11:00 til 13:00.