”Dræberne fra Nibe” hitter stort hos publikum

DB - ABLACKNIBE (720x313)

Kø ved billetlugen: Med over 70.000 solgte billetter efter premiereweekenden er Ole Bornedals nye komedie kommet forrygende fra start, og stryger direkte til tops som en suveræn nr. 1 på biograflisten.

Dansk film anno 2017 har med ”Dræberne fra Nibe” fået en særdeles flot start i de danske biografer. Hverken X Factor, Arvingerne eller Herrelandsholdets to første kampe ved VM i håndbold kunne holde publikum hjemme fra den sjove komedie om de to håndværkere der vil dræbe deres koner. Danskere over hele landet har valfartet til filmen, der i premiereweekenden har solgt hele 71.347 billetter inkl. snigpremierebilletter, og filmen ryger dermed direkte ind på en sikker førsteplads på biograflisten.

I selve weekenden torsdag-søndag grinede hele 64.012 biografgængere sig gennem “Dræberne fra Nibe”, og lagt sammen med de 7.335 snigpremierebilletter som filmen havde solgt i dagene op til premieren, er den efter premiereweekenden allerede oppe på 71.347 solgte billetter.

Hos Nordisk Film er der stor glæde over den flotte premiereweekend. Distributionschef Frederik Honore udtaler: “Vi havde håbet at kunne sælge omkring 50.000 billetter i premiereweekenden, så vi er naturligvis fantastisk glade for, at filmen i den grad har buldret derud af hele weekenden. Det er en usædvanlig flot premiereweekend for en original dansk komedie, der ikke er en sequel eller bygger på en i forvejen kendt titel. Filmens stærke premiereweekend viser, at publikum i den grad har anbefalet filmen til venner og bekendte, og det gør os særdeles optimistiske for dens videre liv i biograferne.”

Premiereweekenden på “Dræberne fra Nibe” er Ole Bornedals største premiereweekend i Danmark til dato.

Filmens handling: Når en lejemorder er billigere end skilsmisse
De to jyske håndværkere og venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber med konerne Gritt og Ingrid, og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet Gritt og Ingrid, og det bliver starten på en vanvittig rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv får en lejemorder på nakken…

Stjernecast
Filmens hovedroller spilles af en række af Danmarks bedste skuespillere – heriblandt tre af dette års Robert vindere. Ulrich Thomsen og Nicolas Bro har rollerne som Edward og Ib, og Lene Maria Christensen og Mia Lyhne er deres snarrådige ægtefæller. De får selskab af blandt andre Søren Malling, Birthe Neumann, Elsebeth Steentoft, Ole Thestrup og Jens Andersen. Desuden ses britiske Gwen Taylor og polske Marcin Dorocinski i rollerne som filmens lejemordere.