”Dronningen” fejrer ny triumf

Udover May el-Toukhys ”Dronningen” er den bedst anmeldte danske film i mands minde, kan filmen nu tilføje en ny triumf: Filmen er blevet en kæmpe publikumssucces og er på kun tre uger blevet den mest sete nye danske film i biograferne i 2019. 

Filmen har indtaget førstepladsen på top 10 tre uger i træk og er hidtil blevet set af 225.000 tilskuere. 

Og interessen for filmen er yderst stabil, og i modsætning til de fleste film, er filmens ugentlige fald i tilskuerantallet yderst begrænset og tyder på et fantastisk ’word of mouth’.  

Og med god grund: Filmen modtog stor set maksimalt antal stjerner og hjerter af alle anmelderne og de store ord blev i den anledning frem, blandt andet skrev Politikens Kim Skotte: “Når sexdebatten er forstummet, vil ‘Dronningen’ blive stående som et hovedværk i dansk film.” 

Filmen har også fået stor international opmærksomhed. Således vandt den både publikumsprisen på Sundance Film Festival 2019 samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg Film Festival. 

”Dronningen” handler om Anne, der er på toppen af sin karriere og har en dejlig familie med ægtemanden Peter og deres to døtre. Men da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn, tvinges hun nærmere mod et umuligt valg.

Fanget i et uigennemsigtigt spind af bedrag og løgne tvinges Anne til at se sine egne handlinger i øjnene og beslutte, hvilket slags menneske hun vil være.

Trine Dyrholm spiller Anne, hvilken er blevet karakteriseret som hendes livs rolle, og rollerne som henholdsvis stedsøn og ægtemand er besat af Gustav Lindh og Magnus Krepper.