”Dronningen” rammer ny milepæl – nu set af over 300.000

May el-Toukhys ”Dronningen” har nu ramt 300.000 solgte billetter og er den foreløbig mest sete nye danske film i biograferne i 2019.

Filmen går på syvende-ugen og har gennem hele forløbet besat enten første- og andenpladsen på top 10. Filmens stabilitet i publikumstiltrækning er enestående og tyder på et fantastisk ”word of mouth”.

Lader til publikum og anmelderne for en gangs skyld der helt enige, og filmen er da også den bedst anmeldte danske film i mands minde.

Filmen modtog stor set maksimalt antal stjerner og hjerter af alle anmelderne og de store ord blev i den anledning frem, blandt andet skrev Politikens Kim Skotte: “Når sexdebatten er forstummet, vil ‘Dronningen’ blive stående som et hovedværk i dansk film.”  

”Dronningen” handler om Anne, der er på toppen af sin karriere og har en dejlig familie med ægtemanden Peter og deres to døtre. Men da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn, tvinges hun nærmere mod et umuligt valg. 

Fanget i et uigennemsigtigt spind af bedrag og løgne tvinges Anne til at se sine egne handlinger i øjnene og beslutte, hvilket slags menneske hun vil være. 

Trine Dyrholm spiller Anne, hvilken er blevet karakteriseret som hendes livs rolle, og rollerne som henholdsvis stedsøn og ægtemand er besat af Gustav Lindh og Magnus Krepper. 

Nedenstående tilskuerantal på alle danske spillefilm udsendt i 2019 pr. 8. maj. ”Dronningen” har i mellemtiden rundet de 300.000 billetter. 

Den danske markedsandel for året er 32,6 procent pr. 8. maj.