“DRUK” på vej i Biografklub Danmark til næste sæson

DRUK – filmen med Mads Mikkelsen i hovedrollen får premiere og åbner Biografklub Danmarks 2020-2021 sæson 24. september 2020 (Foto: Henrik Ohsten)

Næppe har Biografklub Danmark (BKD) præsenteret datoerne for de sidste fire film på årets program, før man kan fortælle åbningsdagen for næste sæson i den succesrige klub.

Torsdag d. 24. september får Thomas Vinterbergs film “DRUK” nemlig premiere over hele landet, og dermed åbner den næste sæsons program for BKD.

Om filmen skriver BKD:

Filmen handler om fire gymnasielærere og venner der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien foreskriver, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige.

Resultatet er vildt. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen.

I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre.

Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. DRUK er et morsomt, rørende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Filmen får premiere præcis én måned efter, at salget af medlemskaber til klubben for 2020-2021 åbnes. Det er senere end normalt pga. Covid_19, men som traditionen byder, bliver også 2020-2021 en sæson med 10 filmpremierer på programmet.

“DRUK” har som nævnt Mads Mikkelsen på rollelisten. De øvrige hovedroller spilles af Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe, og navne som Susse Wold og Maria Bonnevie er også med.