“Dum og dummere 2” er størst på den amerikanske top 10

DB - BLACKDIM (720x334)

Jim Carrey er tilbage på toppen.

Komikeren har været i en bølgedal de seneste år, men en genoplivning af en af hans mest populære komedier, to årtier efter originalens premiere, har bragt Carrey tilbage på toppen med ”Dum og dummere 2”. Filmen røg direkte ind på førstepladsen på den amerikanske top 10, med en weekendindspilning på $38,1 mio. Filmen er den største åbning nogensinde for instruktørerne af filmen, Bobby og Peter Farrelly.

Trods det flotte resultat var adgangen til førstepladsen ikke let. Både ”Big Hero 6” og ”Interstellar” udviser stærk ’stayin power’. Disneys nye animationsfilm faldt kun 36% og indspillede $36 mio. over weekenden, med en total på $111,6 mio. Christopher Nolans rumeventyr faldt kun 39% og indspillede $29,2 mio. over weekenden, med en total på $97,8 mio.

”Dum og dummere 2” modtog dog kun en 27%-rating på Rotten Tomatoes. En smule bedre gik det med publikum, idet filmen scorede en ”B-”-rating på CinemaScore. Filmen har kun kostet $40 mio. at producere, så ingen tvivl om den bliver yderst profitabel.

Oscar-favoritten ”Foxcatcher” fik ligeledes en flot åbning, dog kun i et limiteret antal biografer. Filmen indspillede $288.113,- i 6 biografer. Filmen scorede – ikke overraskende – en 84%-rating på Rotten Tomatoes.

Ligeledes åbnende Tommy Lee Jones’ “The Homesman” i et limiteret antal biografer. Filmen indspillede $48.033,- i 4 biografer. Også ”The Homesman” var anmelderne tilfredse med, filmen modtog en 79%-rating fra Rotten Tomatoes.

Næste weekend er der ikke meget spænding om hvilken film der vil besætte førstepladsen. ”The Hunger Games: Mockingjay – 1. del”, vil åbne med ikke under $150 mio.

2jjdjdj top 10 (720x434)