Ekko lancerer kortfilm i biografen

(Foto: Fra Tor Fruergaards kortfilm ”Venus”)

Filmmagasinet Ekko vil forkæle biografgængere over hele landet med sjove og opfindsomme kortfilm af danske talenter. Flere end 100 biografer er med i projektet, der er støttet af Det Obelske Familiefond og Biografklub Danmark Fonden.

Gode restauranter serverer ofte en overraskelse til deres gæster, en gourmetanretning før det egentlige måltid. Nu tager Filmmagasinet Ekko idéen op i biografen og præsenterer kortfilm, der på ti minutter eller mindre kan give publikum udsøgte oplevelser. 

Fra september 2018 til juni 2019 vil biografgængere over hele landet – fra Frederikshavn til Tønder, Helsingør til Langeland – få en velsmagende godbid inden hovedmenuen.

Ekko udvælger med filmskabernes samtykke ti kortfilm fra den gratis onlinehitliste Ekko Shortlist – én ny hver måned – og viser dem i biografen inden den spillefilm, folk har indløst billet til. 

Filmene vil blive indledt med en kort vignet, men ellers er det tanken, at publikum ikke skal vide noget på forhånd. De små perler skal være overraskelser. 

”Vi har i Danmark en skattekiste af kortfilm. Tænk bare på Oscar-succeser som Valgaften og Helium. Og vi tør godt love, at vi kan finde så veloplagte film, at publikum vil huske dem i lige så høj grad som spillefilmen, når de forlader biografen,” siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen. 

Over 100 biografer er med i projektet – såvel storbyernes CinemaxX som små provinsbiografer – og de enkelte biografer kan selv styre til hvilke forestillinger, de vil overraske publikum med en filmisk aperitif. 

Biografprojektet er støttet af Det Obelske Familiefond og Biografklub Danmark Fonden.

”Vi støtter undergrunden i dansk film, og det glæder os meget, at nogle af landets største talenter nu får mulighed for at blive set af et større publikum,” siger Michael Bjørn Nellemann, direktør for Det Obelske Familiefond, der har bevilget Ekko en treårig støtte.