En af verdens mest luksuriøse biografer ligger i Hellerup

Der skal noget til at imponere denne skribent, men det lykkes nu alligevel under et smugkik forleden i MovieHouse i Hellerup. 

Ja, selv de ’Gold Class Cinemas’ jeg har oplevet i Dubai, kan den nye biograf i Hellerup sagtens måle sig med. Ja, og tilmed lidt mere end det.

MovieHouse er placeret i toppen af Experimentarium og har fra foyer- og loungeområdet udsigt over Øresund. 

Men lad os starte ved begyndelsen. Ved ankomsten til biografen, behøver man ikke bruge tid på at parkere bilen, det sørger ’valet parking’ selvfølgelig før, efter amerikansk mønster.  

Man kører simpelthen bare bilen op foran biografen og så giver man blot bilnøglerne til en uniformsklædt ansat og så sørger han eller hende for at parkere bilen. Under filmen kan der ligeledes bestilles en “MovieLove”-vask af bilen, så biografgæsten kommer tilbage til en ren bil efter biografturen. Naturligvis mod betaling.

Den røde løber er altid rullet ud og man føler sig allerede som en konge, inden man er inde i selve biografen.  

Via elevatorer bliver man ført op til biografen på 4. sal. Man kan også tage turen til biografen på den mest imponerede trappe Danmark nogensinde har set. 

Vel ankommet til foyerområdet, bliver man mødt af et flot billetkontor, hvor man kan sikre sig de billetter, der med garanti bliver rift om. I direkte forbindelse med billetsalgsområdet er et yderst luksuriøst loungeområde, som samtidig er rigtig hyggeligt.  

Tagspærene danner den perfekte ramme om det område man jo er i, et loft. Overalt er der ægte tæpper på gulvene, selvfølgelig er der det. Og loungeområdet er yderst smagfuldt indrettet med møblering af forskellig art. I loungeområdet kan ikke alene udsigten over Øresund nydes, der kan også nydes drikke og varme retter fra caféen, som er med fuldt indrettet med køkken.  

Sliksalget er diskret placeret, men med alt til faget hørende.  

Biografen indeholder fem sale, som der ikke er den store forskel på. Om man sidder i den største eller mindste sal, er oplevelsen lige stor. Takket være meget stor afstand fra første række til lærredet, er det for så vidt ligegyldigt om man sidder på første eller sidste række, oplevelsen er lige stor. 

Salene er indrettet med liggestole overalt (de såkaldte ’recliners’). Disse liggestole er dobbeltstyret, så man uafhængigt kan styre hhv. nakke- og benposition efter individuelle behov. Hver plads er udstyret med her sin lille lampet på tilhørende bord. Ønsker kærestepar at nyde filmen i hinandens favn, er dette også muligt, man kan bare slå armlænet op. På her stol er ligeledes monteret en taskeholder. Ved indgangen til de to største sale er placeret den største lysekrone nogensinde set i en dansk biograf. 

Biografen er selvfølgelig teknisk indrettet efter fineste standard filmindustrien pt. byder på. Store lærreder, Dolby Atmos, stor stigning i biografsalen og operatørrumsfri. Projektoren er placeret i selve salen i et indelukke, som naturligvis kan services, men al teknikken styres fra et centralt rum.

Rækkeafstanden er så tilpas, at man uhindret kan forlade sin stol, uden at forstyrre de øvrige gæster i salen. Ja, hvis man under forestillingen skulle får lyst til yderligere proviantering eller skal forrette sin nødtørft.

Og apropos nødtørft, toiletterne et helt kapitel for sig. Yderst smagfuldt indrettet med hver sit aflukke og der er både guldvandhaner og marmorhåndvaske. Under toiletbesøget kan man ligeledes nyde musikken, som strømmer ud af højtalere.  

I tilknytning til biografen er også meget store udendørsområder, hvor der om sommeren bliver mulighed for at nyde mad og drikke under åben himmel, lige som der kan arrangeres open air-film, med plads til op til 700 gæster.  

Om filmfans siger man ofte, at biografen er personens andet hjem. Det har aldrig haft større styrke end i MovieHouse.

Hele herligheden har kostet 25 millioner kroner af indrette.

På billederne nedenstående kan man iagttage nogle trætte, men glade biografejere, Michael og Tatjana Obel, samt biografdirektør Lars Jørgensen, som tager sig af den daglige drift.