Engelske biografer: The Screening Room – En massiv risiko for filmbranchens fremtidige velfærd

DB - ABLACKCINEMA (720x324)

London, 18. marts 2016: UK Cinema Association har i dag udstedt følgende erklæring om det foreslåede initiativ ‘The Screening Room’, som i øjeblikket drøftes i USA.

‘The Screening Room’ udgør en massiv risiko for den fremtidige velfærd, ikke blot denne den engelske forenings medlemmer og deres kolleger i andre områder, men også for kolleger på tværs af filmindustrien.

Der er ingen beviser for, at et betydeligt antal mennesker er villige til at betale £35 ($50) for at se selv de største film i hjemmet, på selve dagen for biografpremieren. Selv om dette ikke var tilfældet, er det vanskeligt at forestille sig, hvordan dette forslag – hvis det vedtages – kunne gøre andet end end at give en enestående mulighed for piratkopiering og samtidig skade grundlaget for biograferne, som fortsat er den største bidragyder til filmindustriens omsætning.

Biograferne repræsenterer ikke blot majoriteten af filmindustriens samlede indtægter, men biograferne genererer også ‘word-of-mouth’-markedsføring, som er med til at lancerer filmene på de efterfølgende platforme. Dette forslag vil derfor uundgåeligt føre til tab i den samlede indtægt for filmindustrien.

Vi deler et fælles mål med vores partnere i filmdistribution og alle andre i vores branche – at få flere til at se flere film. Vores medlemmer fortsætte med at investere i innovation og udvikling af præsentationen af film i det mest slagkraftige miljø, og dermed fortsætte med at skabe ægte økonomisk og markedsføringsværdi for hele branchen, som de har gjort gennem det sidste århundrede.

Der er selvfølgelig plads til at udvikle nye forretningsmodeller i branchen, men det kræver samarbejde.

Det passende forum for samarbejde er gennem diskussioner mellem biografejere og vores partnere i filmdistribution, og dem med realistiske langsigtede indtægtsstyrkende ideer. Ikke dem, der blot tilbyder uholdbare alternativer.

Kontakt:
Phil Clapp, Chief Executive, UK Cinema Association
Tel: 020 7734 9551
Mob: 07917806887
Email: phil.clapp@cinemauk.org.uk