“Eventyret om Askepot” åbner med $132,1 mio. globalt

DB - BLACKCINDA (720x337)

Kvinder har endnu engang vist deres magt over indtægterne i alverdens biografer. ”Eventyret om Askepot” er åbnet med fantastiske $132,1 mio. globalt. Filmen indspillede $70,1 mio. i USA og $25 mio. i Kina.

”Eventyret om Askepot” markerer endnu en vinder i Disneys forsøg på at genoplive de gamle klassikere som live-action film. ”Maleficent”, som fortalte eventyret om Tornerose, indspillede $758,4 mio. globalt.

Genindspilningen af eventyret om Askepot har faktisk overgået ”Malificents” åbning på $69,2 mio. i USA og filmen er ikke engang i 3D som ”Malificent” er.

”Eventyret om Askepot” scorede en ”A”-rating på CinemaScore og en 83%-rating på Rotten Tometoes. 77% af premierepublikummet var kvinder og familier udgjorde 66%.

Jo, der er ingen grund til Askepot ikke skulle leve lykkeligt til sine dages ende.

Samtidig med Disneys nye triumf, kan folkene i muse-huset glæde sig over at ”Big Hero 6” nu har indspillet $632,8 mio. globalt.

Weekendens anden nye film i USA: ”Run All Night” med Liam Neeson kunne godt have brugt noget af Askepots tryllestøv, idet filmen åbnede med skuffende $11,0 mio. Det ligger et pænt stykke under de $39,2 mio. ”Taken 3” åbnede med i januar.

Filmen fik ellers en positiv medfart af publikum, som resulterede i en ”A-”-rating på CinemaScore og en 59%-rating på Rotten Tomatoes.

”Fifty Shades of Grey” er nu oppe på en verdensomspændende indtjening på $546,5 mio.

Næste weekend åbner blandt andet følgende film i USA: ”The Divergent Series: Insurgent” og thrilleren ”The Gunman” med Sean Penn.

1tp10 (720x404)