“Exodus” slog “The Hunger Games 3” af pinden i USA

DB - BLACKEXODUS (720x345)

“Exodus” indtog med lethed førsteplasen på den amerikanske top 10 denne weekend med en indspilning på $25,5 mio. og efter tre uger på den fornemmeste plads, mødte “The Hunger Games: Mockingjay – 1. del” sin overmand.

Om end $25,5 mio. er flot, er det ikke verdens største åbning for en film, som har kostet $140 mio. at producere. Filmen skal virkelig have staying power for at blive profitabel. Og hård konkurrence lurer lige om hjørnet: Næste fredag har ”Hobbitten: Femhæreslaget” premiere i USA.

”Exodus” modtog en 28%-rating på Rotten Tomatoes.

Til ”Exodus’” fordel taler at filmen ramte publikum bredt. I både storbyer og på landet har ”Exodus” været publikums foretrukne over weekenden. Filmen har også haft premiere i flere internationale markeder, hvor den i alt indspillede $43,3 mio. over weekenden.

”The Hunger Games: Mockingjay – 1. del” indspillede $13,2 over weekenden og har til dato indspillet $277,4 mio. i USA. Globalt er filmene oppe på $611,4 mio. og på sikker kurs mod en milliard dollars.

Paul Thomas Andersons “Inherent Vice” åbnede også denne weekend. I et limiteret antal biografer indspillende filmen $330.000,-, med et biografgennemsnit på solide $66.000,-. Filmen modtog en 72%-rating på Rotten Tomatoes.

Næste weekend har følgende film premiere i de amerikanske biografer, af interesse for danske biografejere: ”Hobbitten: Femhæreslaget”, musicalen ”Annie”, Disneys ”Into the Woods”, ”Nat på museet: Gravkammerets hemmelighed” og ”Mr. Turner”.

DB - TOP 10 - 12. DECEMBER (720x397)