Fælles opråb til politikerne: Stol på os

Fælles annonce indrykket i en række dagblade onsdag 21. oktober

“Pandemiens indtog i Danmark og de medfølgende politiske beslutninger har fuldstændigt fjernet den brune sovs til flæskestegen. Eller flødeskummet på æblekagen om man vil. Alt det sjove, alt det ekstra, alt det der ikke er pligt. På den måde risikerer vi, at det hele bliver for surt, for tørt, for kedeligt, for trist og for træls.”

Sådan står der at læse i en række dagblade i dag, onsdag d. 21. oktober, i en helsides annonce.

Den er indrykket af en række forskellige aktører, herunder Danske Biografer. Og budskabet rettes til de 179 medlemmer af Folketinget, der træffer beslutninger om restriktioner, retningslinjer og rammer for samfundet – ikke mindst i corona-tiden.

Udover at figurere i de landsdækkende dagblade i dag, er brevet også sendt direkte til hver af de 179 medlemmer af Folketinget.

Brevet slutter med denne opfordring:

“Vi er nu på vej ind i de mørke måneder. Selv under normale tilstande kan den kommende tid føles lang. Derfor bør I gå forrest og forhindre, at hele landet i løbet af vinteren synker ned i tungsind. Vi har alle brug for at holde ’coronafri’ nu og da og grine, glæde os og more os. Også sundhedsmyndighederne råder os alle til at tage en pause fra bekymringerne. Der er brug for, at I handler på det og kommunikerer det.

Derfor – kære politikere – glem ikke os, som skaber de gode stunder. Prioritér os og pas på danskernes mentale sundhed. Send et signal om, at livet ikke kun defineres af skal og bør. Lysten lever, og den skal prioriteres. Også politisk.

Vi er ikke eksperter og ønsker ikke at presse på for uforsvarlige løsninger. Vi ønsker blot at få mulighed for at bidrage bedst muligt til danskernes hverdag. Vi er fortsat klar til at leve op til alle former for restriktioner, så længe vi må få danskerne på besøg og sprede lidt glæde. Der er mere brug for det end nogensinde før.

Når de nuværende restriktioner udløber den 31. oktober, og I skal planlægge den næste fast herefter, så husk den mentale sundhed, husk oplevelsesindustrien og prioritér danskernes mulighed for at holde en coronapause og more sig. Så kommer vi hele ud på den anden side sammen.”