Fang dem mens de er unge og skab en livslang vane

En undersøgelse offentliggjort af engelske “Filmclub” afslører, at unges biografvaner – eller mangel på samme – fortsætter når de bliver voksne.
Mennesker, som så film ofte som børn, går mere i biografen som voksne i forhold til dem der ikke gjorde. Dette er konklusionen i en undersøgelse gennemført af ”Filmclub”.
Ipsos MORI undersøgelsen afslører, at publikum, som gik i biografen mindst 1 gang over et par måneder, som barn eller teenager, er 3 gange mere sandsynlige at få i biografen som voksne. 55% af respondenterne, som gik i biografen ofte som børn, går lige så ofte som voksne.
“Filmclub” forsøger at få biografbesøget til at vokse i fremtiden ved at gøre et bredt udsnit af film tilgængelige for unge mennesker. Alle engelske skoler forbereder efterskole aktiviteter i 2010, og “Filmclub” sigter mod at sikre, at film bliver en stærkt element af dette. I det først år af ”Filmclub’s” levetid deltog 1800 skoler i efter-skole aktiviteter, og flere end 56.000 skolebørn fik fornøjelse af inspirerende og potentielt livsstilsændrende film. Gennem de næste 2 år vil antallet af deltagende skoler forøges til 7000.
Undersøgelser blandt ”Filmclub”-skolerne viser, at klubben forøger unge menneskers lyst til at se film på egen hånd. Ud af de 345 skolebørn, som blev interviewet, svarende 86,6% at de ”vil se flere film i hjemmet eller i en biograf”.
MORI-undersøgelsen afslører, at gennemsnitborgeren anerkender vigtigheden af film i forbindelse med menneskelig udvikling, og den positive rolle det kan spille i et skolebarns liv. Film er et af de vigtigste kunstformer, og 68% af respondenterne sætter film på deres top 3 over litteratur, teater og visuel kunst, mens 61% af befolkningen mener, at ”film er den mest avancerede form for historiefortælling.”
Udover engagementet af filmindustriens medlemmer af bestyrelsen, støtter et bredt udsnit af filmverdenen “Filmclubs” bestræbelser. Filminstruktører som har deltaget inkluderer Kevin Macdonald, Sir Alan Parker og Gurinda Chadha og producenterne af Lord Puttnam af Queensgate. Blandt skuespillere har Emma Thompson og Imelda Staunton bl.a. deltaget.
Lord Puttnam udtaler: “Jeg er en stor fan af dette initiativ, og jeg vil gøre alt i min magt for at hjælpe det til at blive en succes. Ikke alene kan det gøre vores liv rigere, men det kan også hjælpe os i forståelsen af andre mennesker – noget som på dette tidspunkt i vor historie meget vel er vigtigere end nogensinde.
“Filmclub” er gratis for skoler, hvilket gør det meget let at sætte i gang. ”Filmclub” har aftaler med distributørerne gennem Filmbank Distribution, og leverer film til skolerne gennem partnerskabet med LOVEFiLM.
”Filmclub” blev grundlagt i 2006, med et succesfuldt pilotprojekt i 2007. Projektet støttes i England af Department of Children Schools and Families, i Nordirland af Department of Culture Arts and Leisure og Northern Ireland Screen and Cinemagic, i Wales af Film Agency for Wales og Skillset Screen Academy, og i Skotland af Scottish Screen.