”Fasandræberne” er nu årets mest sete film

DB - BLACKFASAN (720x336)

”Fasandræberne” har siden premieren – helt i filmens ånd – nådesløst jagtet rekorder. En efter en er årets mest sete film blevet nedlagt, endda på rekordtid.

Mikkel Nørgaards ”Fasandræberne” rundede i søndags 619.755 solgte billetter og er dermed blevet den mest sete film i 2014 på kun 25 dage.

Sidste film, som stod i vejen for ”Fasandræbernes” fremmarch, var en anden dansk film: ”Klassefesten 2: Begravelsen”, som siden premieren i februar er blevet set af 604.285.

”Fasandræberne” er på sejrkurs til også at sikre sig placeringen som mest sete film i dette årtusinde. For at nå denne fornemme placering skal filmen dog slå ”Klovn – The Movie”, som blev set af 855.174 tilskuere. Den film har Mikkel Nørgaard ligeledes instrueret.

Dansk film besætter dermed både første og andenpladsen på årets foreløbige top ti og tilmed er ”Krummerne – Alt på spil” nu også blevet indlemmet i det fornemme selskab. I alt har dansk film nu fem film repræsenteret på top ti.

For resten af året bliver det særdeles vanskeligt for nogen film at vippe ”Fasandræberne” og ”Klassefesten 2: Begravelsen” af pinden.

Dog ingen tvivl om, at både Christopher Nolans ”Interstellar”, Bille Augusts ”Stille hjerte”, Francis Lawrence’ ”The Hunger Games: Mockingjay – 1. del” og Peter Jacksons ”Hobbitten: Femhæreslaget” vil blive forsøgt at gøre de to danske film rangen stridig.

Nedenstående årets foreløbige top 10.

2KKKD (720x411)