Film ses i biografen!

DB - ABLACKFLASKEPOST (720x333)

DB - ABLACKFLASKE (720x90)

Pressemeddelelse udsendt af Foreningen af Filmudlejere i Danmark (FAFID) og Brancheforeningen Danske Biografer (DB)

Den 2. januar 2017

De danske biografer sluttede året på højeste tangent, med et slutresultat på 13,441.250 mio. solgte billetter for kalenderåret 2016. Det betød en marginal tilbagegang på 5,5 procent, og året endte langt over gennemsnittet siden årtusindeskiftet.

Trods en beklagelig tilbagegang var dansk film dog alligevel i stand til at levere årets to største succeser: Jussi Adler-Olsen filmatiseringen ”Flaskepost fra P” og komedien ”Klassefesten 3: Dåben” med hhv. 703.478 og 538.503 tilskuere. En tredje dansk film sneg sig også ind på top ti: Thomas Vinterbergs ”Kollektivet”.

Amerikansk film havde til gengæld et formidabelt år og indtog de resterende pladser på top ti i 2016. Årets Oscar-sluger ”The Revenant” indtog tredjepladsen og animationsfilmene stod endnu engang stærkt: Både ”Zootropolis”, ”Kæledyrenes hemmelige liv” og ”Kung Fu Panda 3” opnåede placeringer på top ti. De øvrige pladser på top ti indtog de fortsatte historier fra Star Wars-universet med ”Rogue One: A Star Wars Story” og filmatiseringen af Harry Potter-forfatterens ”Fantastiske skabninger og hvor de findes”. Ja, selv en enkelt superhelte-film blev det til, om end af den lidt skæve slags, med ”Deadpool”.

Flere film end nogensinde sikrede publikum en bred diversitet i biografernes udbud, hvor biograferne kvitterede med åbningen af hele fire nye biografer, i henholdsvis Frederikssund, Aalborg, Faaborg og Gilleleje, hvilket bringer det samlede salsantal i Danmark op på nye rekordhøjder. Og sandelig om aarhusianerne ikke også fik en ny IMAX-biograf. Og mange flere nye biografer er på vej i blandt andet Nordhavn, Haderslev, Køge, Sønderborg og Greve. Jo, biograferne blomstrer som aldrig før og der investeres millioner af kroner i danskernes fortrukne forlystelse ude af hjemmet.

”Der er virkelig grøde i både biografer og biograffilm. Underholdning på biografernes magiske lærred har stadig danskernes store bevågenhed, og biograferne bidrager fortsat med en større og større andel af filmindustriens indtægter. Det er jo hele forudsætningen for at der fortsat kan produceres biograffilm”, udtaler Kim Pedersen, Formand, Brancheforeningen Danske Biografer (DB).

”Det er rigtigt godt at se så stor bredde i toppen af årets liste – og godt at se at udenlandsk film leverer, når dansk film svigter. Sammen med byggelysten hos biograferne, tolker vi det som en sund og stærk tro på biografen som oplevelse, altså uforstyrret at opleve en god film under optimale betingelser sammen med andre mennesker”, udtaler Mads Nedergaard, Formand, Foreningen af Filmudlejere i Danmark (FAFID).

Kontakt:
Mads Nedergaard – tlf. 40 61 27 69
Kim Pedersen – tlf. 20 33 53 01

1akskskl (720x248)