“Filmkreds” – Nyt spændende tiltag i Biffen, Aalborg

DB - ABLACKFILMKREDS (720x331)

På billedet ses Aase Ørom med sin filmkreds. (Foto: Filip Izrael)

Som den første biograf i Danmark forsøger art biografen Biffen Nordkraft i Aalborg sig nu med filmkredse. Lidt ligesom læsekredse – bare med film. Formålet er at styrke de gode filmsnakke, så publikum får mere ud af filmene, samt at udvikle nye fællesskaber omkring film. Læsekredse er populære, men ikke alle har tid eller lyst til at læse bøger. I Biffen tror vi, at film kan åbne op for mindst lige så spændende diskussioner, som en bog kan. Den mulighed vil vi gerne give publikum.

For alle
Filmkredse er for alle, der kan lide film. Man vælger selv, hvor mange man vil være i en filmkreds, hvornår og hvor tit man mødes, og hvilke film man vil se fra Biffens aktuelle repertoire. Biffen har et varieret filmprogram, der tæller mellem 120-150 premierefilm om året. I en filmkreds kan man finde sammen med venner, vennepar, kollegaer, naboer eller andre, men man kan også danne en kreds med helt nye ansigter. Her hjælper Biffen gerne med at sammensætte en kreds.

Gode filmsnakke

Biffen har i forbindelse med projektet indrettet ”kroge” i caféen til en god diskussion efter filmen. Det behøver ikke være nogen ”højpandet” samtale, der føres i en filmkreds, men de fleste film indbyder til mere og andet end ”den var vel nok god”. Det vil vi gerne støtte op omkring. Derudover kan filmkredsene benytte sig af Biffens “inspirationskort”, der giver tip til den efterfølgende snak. Kortene indeholder spørgsmål til eksempelvis filmens tema, budskab, persongalleri, filmsprog, mv.

Kræs for filmkredse

Det er gratis at starte en filmkreds, og det giver nogle fordele. Eksempelvis inviterer Biffen til ‘Kræs for filmkredse’ forår og efterår – et arrangement, hvor vi fortæller om kommende film, viser trailere og inspirerer til gode filmsnakke. Her får kredsene også mulighed for at møde filminstruktører, skuespillere og filmanmeldere. Det første ‘Film for filmkredse’ afholdes den 17. september, hvor Biffen får besøg af den premiere-aktuelle instruktør Henrik Ruben Genz (instruktør til filmen “Gud taler ud”, premiere 21. september).

Forsøgskredse
De seneste måneder har to filmkredse afprøvet det nye koncept. De har set flere film sammen og gjort sig nogle erfaringer mht. filmvalg, diskussionsmuligheder, osv., som Biffen kan lade sig inspirere af i det videre arbejde. De to kredse har tidligere erfaringer med læsekredse.

Projektet er støttet af Det Danske Filminstitut og Biografklub Danmark Fonden.