Filmporten relanceres med Cannes-vinder

Filmporten startede i 2001 som et initiativ fra de danske arthouse biografer, der gerne ville give smalle og kunstneriske film muligheden for at nå ud til et bredere publikum.

Konceptet fungerer på samme måde som Biografklub Danmark: Når du har købt en medlemskab, kan du se en række udvalgte film til halv pris.

I stormagtsdagene havde filmporten omkring 18.000 medlemmer. Det tal er dog siden faldet drastisk. Nu forsøger Filmporten atter at nå et bredere publikum med en relancering af Filmportens hjemmeside og et nyt program, der blandt andet byder på Cannes-vinderen ’Parasite’ og Ole Christian Madsens terrordrama ’Krudttønden’.

Også koncertfilmen ’Aretha Franklin – Amazing Grace’, der skildrer Aretha Franklins to gospel-koncerter i en kirke i Los Angeles i 1972. Filmen har i nabolandet Sverige allerede solgt over 40.000 billetter. Desuden er den franske komedie ’La Belle Epoque’ og Francois Ozons ’Gud være lovet’ på programmet.

Et medlemskab koster 100 kr. og giver rabat på 12 udvalgte film. Programmet er desuden ”rullende”, hvilket vil sige, at ikke alle film offentliggøres på én gang. Dermed kan Filmporten nemlig sikre sig, at de altid løbende har mulighed for at indlemme film, der udmærker sig rundt omkring i verden på de store filmfestivaler.

Som et led i relanceringen, har Filmporten desuden indgået et samarbejde med Club Matas, hvis nyhedsbreve med klubtilbud sendes ud til 1,3 mio. mennesker. Og så har Filmporten fået filmjournalist Søren Høy til at producere unikke videoer med udvalgte kulturpersonligheder, der vil sætte fokus på programmets film.

På nuværende tidspunkt har 17 biografer tilsluttet sig den relancerede udgave af Filmporten. På sigt er målet at komme op på 30-40 biografer og et medlemstal på 18.000.

Læs mere på Filmportens hjemmeside

 

Foreløbige film i programmet:

’Gud være lovet’ – premiere d. 28. november

’Parasite’ – premiere d. 25. december

’Aretha Franklin – Amazing Grace’ – premiere d. 16. januar

’Krudttønden’ – premiere d. 5. marts

’La Belle Epoque’ – premiere d. 19. marts

Fotocredit: Camera Film