Filmsælgerne i Berlin foretrækker biograferne fremfor Netflix

DB - ABLACKNETFLIX (720x326)

Digitale streaming-giganter, såsom Netflix og Amazon, lykkedes ikke med at købe Jeff Nichols’ ”Loving” og det romantiske drama ”Southside with You” under Berlin Filmfestivalen.

Både Netflix og Amazon blev afvist i deres forsøg på at sikre sig de globale rettigheder til de mest eftertragtede film.

Amazon var en blandt ​​flere købere af rettighederne til ”Loving”, men tabte lørdag til Focus Features, som sikrede sig rettighederne til USA og det meste af resten af verden for $9,0 mio.

Dramaet ”Loving” har Joel Edgerton og Ruth Negga i hovedrollerne og markerer Jeff Nichols’ opfølgning på hans konkurrencebidrag under Berlin Filmfestivalen: ”Midnight Special”.

Fredag ​​aften var Netflix en af mindst seks opkøbere som forsøgte at sikre sig rettighederne til ”Southside with You”, men filmen om Obamas første date endte hos Miramax og Roadside, som købte de amerikanske rettigheder for $2,0 mio.

De digitale giganter har før mistet film de har budt på. Men i kølvandet på Fox Searchlights opkøb af ”Birth of a Nation” på Sundance filmfestivalen for $17,5 mio. i sidste måned – da Netflix bød hele $20,0 mio. og ifølge kilder var villige til at gå helt op til $25 mio. – har udviklingen i Berlin en dybere resonans.

I tilfældet med ”Southside With You” har Netflix været temmelig aggressive for at sikre sig de globale rettigheder, men producenterne ønskede at få filmen udsendt i biograferne gennem Miramax og Roadside.

“Hvis man vælger Netflix, fjerner man samtidig muligheden for at tjene mange penge hvis filmen bliver succesfuld, samtidig med at man ingen mulighed har for at få adgang til data om hvor mange som rent faktisk har set filmen på streamingtjenesten og ovenikøbet har Netflix endnu ikke bevist at de kan slå igennem på de store prisuddelingerne” udtaler en kilde.