”Flaskepost fra P” sætter danmarksrekord

DB - ABLACKFLASKE (720x332)

Med 207.669 billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter er det første gang nogensinde, at en dansk film passerer 200.000 billetter allerede i premiereweekenden.

Zentropas længe ventede thriller ”Flaskepost fra P” instrueret af Hans Petter Moland er kommet historisk flot fra start, og i løbet af de første fire dage i de danske biografer er publikum væltet ind som aldrig før til en dansk film. Svimlende 207.669 billetter inkl. snigpremierebilletter er det blevet til i premiereweekenden. Det er aldrig sket før, at en dansk film når 200.000 billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter.

I selve weekenden torsdag-søndag solgte filmen 154.342 billetter, hvilket er 22.000 billetter flere end til Fasandræberne og hele 33.000 flere end til Kvinden i buret. Det er den bedste premiereweekend for en dansk film al den tid, hvor premiereweekenderne har varet fra torsdag til søndag (før 2010 gik premiereweekenden fra fredag til søndag).

Stor glæde hos Zentropa og Nordisk Film Distribution
Hos produktionsselskabet Zentropa er der selvsagt stor glæde. Producer Louise Vesth, som med ”Flaskepost fra P” nu har stået bag fire af de seks største premiereweekender på danske film til dato, udtaler:

– ”Det er helt vildt. Vi er lykkelige. Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film som både underholder og imponerer. Jeg er stolt over at vi i dansk film har kunne opbygge en højkvalitets filmserie, med de bedste skuespillere og filmfolk vi har. Vi skal glæde os over at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig. Jeg er taknemmelig for at bo i et land hvor vi har en stolt filmtradition og hvor danskerne ser danske film. Tak til publikum og tak til TV 2 og Det Danske Filminstitut, uden dem havde vi ikke opnået dette fantastiske resultat.”