Flere studier peger i samme retning: Biografer har meget lille risiko

Mens biograferne i Danmark er lukket, peger flere forskningsprojekter i samme retning: Der er meget lidt spredning af virus i en biograf pga. aircondition

De danske biografer lukkede som følge af Folketingets flertals beslutning, der trådte i kraft søndag morgen (19. december).

Den internationale sammenslutning af biografer, UNIC, ser en lignende udvikling over det meste af Europa. Lukningerne eller en række udvidede restriktioner i de enkelte lande skyldes den ny omikron-variant, der er meget smitsom.

Men UNIC peger nu på, at det er vanskeligt at genkende det faglige belæg for lukningerne.

Organisationen har samlet en række forskningsresultater fra de seneste år. En række projekter fra en lang række lande peger på, at udluftningen i biografsalene er årsag til dette.

Et stort projekt i Tyskland i oktober 2021 samlede feedback fra mere end 181.000 covid-advarsler og -adviseringer i forbindelse med smitteopsporing.

Her peger kun 1,7 % af disse på, at biograferne kan være det sted, de er blevet smittet. Til sammenligning peger knap 11 % på restauranter, 23,2 % på værtshuse og barer, og hele 49 % på natklubber og diskoteker som potentielle smittesteder.

UNIC’s dokument, der indeholder links til forskningen, kan findes her.