”Florence Foster Jenkins” bliver Biografklub Danmarks åbningsfilm

DB - ABLACKFLORENCE (720x321)

Juryen har talt: Det bliver Stephen Frears’ ”Florence Foster Jenkins”, med Mery Streep og Hugh Grant, som skal åbne Biografklub Danmark i sæsonen 2016/17. Filmen får premiere 25. august.

Den hvide røg er steget op fra skorstenen og svaret hele branchen har ventet på i ugevis, er netop blevet offentliggjort.

Biografklubben har med sikker hånd udvalgt komedien ”Florence Foster Jenkins” som åbningsfilm.

Filminstruktøren Stephen Frears (ham med bl.a. ”The Queen” og ”Philomena”) har bragt historien om det amerikanske kultfænomen Florence Foster Jenkins op på det store lærred.

Det er fortællingen om den værste operasanger, verden nogensinde har hørt. Den amerikanske velhavende arving og selvudnævnte diva er gået over i historien, og hendes forsøg på at synge sig igennem klassikere, som for eksempel Nattens Dronnings arie fra “Tryllefløjten”, vil give tilskueren tårer i øjnene. Naturligvis af grin!

Florence Foster Jenkins sang nemlig hysterisk falsk. Hun savnede sikker rytmesans, og hendes klang var så tynd og tvivlsom, at hendes koncerter blev tilløbsstykker. Hun blev en kultfigur i levende live, og hendes afskedskoncert i Carnegie Hall i 1944, samme år hun døde, var totalt udsolgt.

I hovedrollen som operasangerinden, med manglede selvkritisk sans, ses den 3-dobbelte Oscar-vinder Meryl Streep. Som manden, ved operasangerindens side, møder vi Hugh Grant.

Pressens modtagelse af filmen, efter en visning på Belfast Film Festival den 23. april, har været overstrømmende. Filmen har opnået en foreløbig 88%-rating på Rotten Tomatoes.

1AKBSJLD (720x1080)