Formandens Bord: Optur for dansk film og ”De frivillige”

Den danske film ”De frivillige” sejrede stort i juni og satte alle de store amerikanske blockbusters til vægs, og beviste endnu engang dansk films styrke, når dansk film altså blot producerer nogle film publikum gider se.

Frederikke Aspöcks film blev, naturligvis godt hjulpet af Biografklub Danmark, set af 115.104 biografgæster i juni og Anders Matthesen og Co, lagde dermed behørig afstand til store amerikanske blockbusters som ”X-Men: Dark Phoenix”, ”Men in Black International” og ”Godzilla II: King of Monsters”.

”Aladdin” var eneste amerikanske blockbuster, som klarede sig hæderligt. Engelske ”Rocketman” og islandske ”Kvinde på krigsstien” fandt dog et pænt antal publikummer i juni. En amerikansk blockbuster i ”Jurassic World”-klassen havde lunet, men den måtte vi altså undvære i denne juni.

Det samlede antal biografgæster til både danske og udenlandske film er steget med 7,0 procent i forhold til første halvår 2018. Så glædelig generel fremgang for biograferne.

Nedenstående kan top 10 for juni, og den samlende top 25 liste for første halvår 2019, iagttages.

Dansk films markedsandel kom op på 25,0 procent i juni, i forhold til 17,1 procent i samme måned sidste år. For året som helhed har dansk film en markedsandel på 29,2 procent for de første seks måneder, mod 17,8 procent i først halvår 2019. Det betyder en stigning i biografbesøget til danske film på hele 75 procent.

Mere om dansk films flotte første halvår 2019, kan læses HER

Orientering om juli måneds nye biograffilm, kan læses HER

BUZZ-BIZZ – Special Edition, med omtaler af alle foreløbig 157 programsatte premierefilm det næste år, kan læses HER