Formandsskifte i Danske Biografer

Torben Villesen (t.v. på billedet) er en kendt mand i den danske film- og biografbranche (Foto: Danske Biografer)

Brancheforeningen Danske Biografer skifter formand. På sit seneste møde har bestyrelsen for de knap 170 danske biografer tiltrådt, at Torben Villesen overtager posten.

Villesen er direktør og medejer af biografen Cinema Center i Helsingør, og han afløser Mette Schramm, som har været konstitueret som formand siden efteråret 2019.

”Jeg fik en opfordring fra bestyrelsen, og med mit kendskab til film- og biografbranchen efter mere end 30 år i forskellige roller og positioner føler jeg, at jeg kan bidrage til Danske Biografers fremtidige udvikling,” siger Torben Villesen.

Mette Schramm, der er medejer af og direktør for Empire Bio på Nørrebro samt leder af biografen Reprisen i Holte, udtaler:

”Det glæder mig at kunne sige farvel til Danske Biografer, velvidende at jeg overdrager opgaven til en visionær ledelse. Der er brug for, at DB arbejder videre på at skabe de bedste rammer for de danske biografer som en tidssvarende og samarbejdende interesseorganisation. Efter 15 måneder som konstitueret formand, hvor vi har ansat en ny direktør og arbejdet under Corona, ser jeg frem til igen at kunne bruge mere af min tid på biografdrift.”

”Biografens hverdag og gæsternes oplevelse har altid stået mit hjerte nært, og det bliver der nu tid til at fokusere på. Tak for et godt og konstruktivt samarbejde både med Danske Biografers direktør Lars Werge og foreningens bestyrelse og stort tillykke til os alle med valget af Torben Villesen, en dygtig og erfaren biografmand med stor viden og et bredt netværk,” slutter Mette Schramm.

Danske Biografers bestyrelse består af repræsentanter for de 5 biografforeninger, der tilsammen organiserer de danske biografer.