Formiddags Bio Banko i landets biografer

Nu er det muligt at besøge landets biografer og blive underholdt af et klassisk spil på ny måde

Der er mange af landets biografer, der står gabende tomme om formiddagen, men nu er der blevet introduceret et helt ny koncept, der kan gøre op med uvirksomheden og samtidig involvere publikum på en helt ny måde.

Konceptet hedder Bio Banko er udviklet til den stigende del af befolkningen, der søger en  kombination af socialt samvær, underholdning og spænding – indledningsvis primært om formiddagen – for det samme beløb, som en biografbillet.  

Bio Banko er udviklet af Entertainment Service ApS og eBillet A/S, der gennem mange år har leveret forskellige services til de danske biografer, og fra slutningen af februar drejer det sig altså om banko i biffen.

De ca. to timers spil og underholdning på biografens lærred kommer som udgangspunkt til at bestå af 6 Bio Banko spil og fire underholdningsindlæg, plus en pause. Spilpræmierne til de heldige kommer bl.a. til at bestå af både naturalier fra udvalgte samarbejdspartnere blandt danske levnedsmiddelleverandører, samt fribilletter til biograferne.

Da man fra udviklernes side har ønsket at være tidssvarende, både med hensyn til moderne teknologi og at undgå ressourcespild, skal publikum bruge deres egne smartphones eller tablets som spilleplader og de elektroniske spilleplader skal købes på forhånd på biografens hjemmeside, hvorefter man får sendt spilleplader via en QR-kode til 6-10 spilleplader, alt efter, hvor mange man ønsker at spille på. De udtrukne numre vises digitalt på biografens lærred og der er tre tal samtidig, så man kan sikre sig, at alle tallene er med.

De enkelte biografer kan selv oprette Bio Banko i deres billetsystem, og kan således selv bestemme, hvornår der skal spilles, hvorefter hvert enkelt spil med tilhørende underholdning overføres via internettet. Det er de enkelte biografer, lokale foreninger der er ansvarlige for afviklingen af de planlagte Bio Banko spil arrangementer, mens konceptets lovlighed og juridiske afviklingsvilkår er underlagt statens spillemyndigheder.

Det første offentlige Bio Banko arrangement med det nye system fandt sted lørdag d. 22. februar 2020 kl. 10.30 i Gentofte Kino.