Fortsat krav om coronapas og ID-tjek i biograferne

Udover krav om mundbind er der også fortsat krav om, at gæsterne viser gyldigt corona-pas og kan ID-dokumentere det

Efter en forhandling mandag 17. maj nåede forligspartierne natten til tirsdag til enighed om den næste fase i genåbningen af Danmark.

6. maj blev de danske biografer åbnet, men det skete med krav om, at de ansatte skulle håndtere at tjekke gæsternes corona-pas og tilhørende ID-dokumentation.

Det var Danske Biografers håb, at denne ordning ville blive udfaset.

“Jeg havde håbet, at Folketingets partier ville gribe muligheden og gå væk fra, at alle gæsterne skal dokumentere, hvem de er, og at corona-passet tilhører dem og i øvrigt er opdateret. Det kræver mange ressourcer af vores biografer,” siger direktør Lars Werge, Danske Biografer.

Men som det kan læses af aftaleteksten, så fastholder politikerne kravet om pas og ID-dokumentation.

“Det er ærgerligt, men vi må selvfølgelig respektere, at det er Folketinget, der beslutter tingene. Nu spiller vi i stedet ind med nogle ideer til den “Sommerpakke 2021”, som de kulturpolitiske ordførere skal til at forhandle om,” siger Lars Werge.

Siden genåbningen for knap to uger siden har interessen for at besøge de knap 170 danske biografer været ganske god. Men de spontane besøg mangler:

“Der er ingen tvivl om, at corona-passet lægger nogle forhindringer i vejen for danskerne i forhold til de mønstre, vi kender. Uden passet var der mulighed for spontant at tage beslutning om at gå i biografen. Sådan er det ikke lige nu, og det kan vores medlemmer godt mærke,” siger Lars Werge.