”Fast & Furious 7” åbner med massive $143,6 mio. i USA og i alt $384 mio. globalt

DB - BLACKFUR (720x337)

”Fast & Furious 7” åbnede i weekenden med en indspilning på $143,6 mio. i USA. Det er den største åbning i USA i over halvandet år. Globalt indspillede filmen $384 mio. Det er den 4. største åbning nogensinde. Filmen er kun overgået af et par Harry Potter-film og ”The Avengers”. Og filmen har ikke engang haft premiere i Kina endnu.

Ingen tvivl om smilene er brede hos Universal Pictures. ”Fast & Furious 7” er den anden store sejr for studiet i år. Den første var ”Fifty Shades of Grey”, som til dato har indspillet over $566 mio. globalt.

Premierepublikum var ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder. ”Fast & Furious 7” modtog en ”A”-rating i CinemaScore og en imponerende 82%-rating hos Rotten Tomatoes.

Eneste anden åbning i USA, med interesse for danske biografejere, var “The Woman in Gold”, med Helen Mirren og Ryan Reynolds. Filmen havde premiere i 258 amerikanske biografer og indspillede solide $2 mio. over weekenden.

Filmen modtog en ”A”-rating på CinemaScore og en 49%-rating på Rotten Tomatoes. 70 % af premierepublikummet var over 50 år.

Næste weekend åbner det romantisk drama ”The Longest Ride” i USA. Filmen er baseret på en roman af Nicolas Sparks.

1KDKD (720x412)