“Fast & Furious 7” drøner mod rekordåbning

DB - BLACKFURIOUS (720x338)

“Fast & Furious 7” har udsigt til rekordåbning i USA. Analytikere, som følger filmene i USA, forudser en åbning på ikke mindre end $115 mio. alene i Guds eget land.

Filmen har premiere i Danmark 2. april og i USA dagen efter.

”Fast & Furious 7” drager fordel at en række faktorer – den mest betydende er manglen på store, dyre actionfilm henvendt til et mandligt publikum, samt det faktum, at filmen er Paul Walkers sidste film, inden hans alt for tidligt død i forbindelse med et trafikuheld.

“Den bliver stor,” siger Phil Contrino, Vice-præsident og chefanalytiker med BoxOffice.com. “Det ligner hvad vi oplevede på “American Sniper” og “Guardians of the Galaxy”. Alle taler om filmen og vil gerne kunne diskutere hvordan de håndterede problematikken med Paul Walker.”

Walkers død har stået for hovedparten af overskrifterne og filmen er blevet et mindesmærke over hans talent på samme måde, som “The Dark Knight” blev et mindesmærke over Heath Ledger.

Hvis estimaterne på “Fast & Furious 7” holder stik, vil filmen kunne blive den største april-åbning i historien. Den skal blot slå de $93,0 mio. ”Captain America: The Winter Soldier” åbnede med sidste år.

Eric Handler, analytiker hos MKM Partners, forudsiger filmen totalt vil indspille over $250,0 mio. i USA. ”Det er årets første store blockbuster og det er en veletableret franchise,” udtaler Handler, som også noterer sig at ”Fast & Furious 7” har meget lidt konkurrence, indtil ”The Avengers: Age of Ultron” åbner 1. maj.

Et par af de medvirkende i “Fast & Furious 7”, Vin Diesel og Ludacris, har rigtig mange følgere på de sociale medier. Tracking-tjenester rapporterer, at online-snak om filmen er intens og reaktionerne på trailere og kampagner har været overvejende positive.