Gå til DR-koncert live i din biograf

Danmarks Radio og Danske Biografer samarbejder om at udbrede live-koncerten søndag d. 13. december (Grafik: DR-Presse)

2020 er blevet kendt for to markante forandringer:

For det første er corona-virus blevet spredt i hele verden, og det har også i Danmark medført massive forandringer i den måde, vi er sammen på. Forsamlingsforbud, mundbind og restriktioner en masse er blandt konsekvenserne.

For det andet har Danmarks Radio lanceret “Fællessang” på TV, og det har gjort DR’s chefdirigent Phillip Faber landskendt på en helt anden måde, end han tidligere har været.

Det ligner derfor et scoop, når Danske Biografer har indgået en aftale med Danmarks Radio. Med Phillip Faber som dirigent, DR Pigekoret og en række gæster som solister og optrædende vises DRs julekoncert live i mere end 60 biografer landet over.

Det er ikke kun DR Pigekoret og Phillip Faber, man kan se frem til at opleve ved årets julekoncert. Traditionen tro får koret selskab af børnene fra DR Børnekoret og deres dirigent Susanne Wendt, og desuden medvirker to gæstekunstnere, som vil sætte deres personlige præg på koncerten.

Den kongelige balletdanser Ida Praetorius, som også var blandt gæsterne i Phillip Fabers version af ’Morgensang’, vil være hovedpersonen i en musikalsk fortælling om julen, som udspiller højt over scenen foran Koncertsalens store orgel. Koreografien er skabt specielt til koncerten af Idas bror, Tobias Praetorius, som også er balletdanser ved Det Kgl. Teater.

DR Pigekoret får også selskab af den unge mundharpevirtuos Mathias Heise, som har vundet adskillige danske og internationale priser for sit mundharpespil, bl.a. Kronprinsparrets Stjernedryspris og ‘Årets Nye Jazzstjerne’– og så er han kåret som intet mindre end verdensmester i kromatisk mundharpespil.

Hele koncerten akkompagneres af en klassisk strygekvartet og Phillip Faber, som selv sidder ved flygelet i Koncertsalen.

Her kan du se, hvilke biografer i Danmark, der viser koncerten søndag d. 13. december kl. 16.00.