Gentofte Kino bliver distributør

Det musikalske geni Ennio Morricone i sit værksted. Torsdag får filmen om ham dansk premiere (Pressefoto: Gentofte Kino Distribution)

For godt 2 år siden overtog Sune Lind Thomsen nøglerne til den hæderkronede Gentofte Kino, og få dage senere blev Danmark tvangslukket som følge af corona-virus.

Først i januar i år har Thomsen, lige som resten af landets biografer, kunnet nærme sig det, der ligner normal biografdrift: Uden afbrydelser, uden restriktioner, uden tvangslukning.

Den ublide start har medvirket til, at Sune Lind Thomsen nu forsøger at supplere biografdriften med et andet “ben”.

Han bliver nemlig filmdistributør, og den første film fra “Gentofte Kino Distribution” får premiere torsdag (7. april).

Det er filmen “Ennio”, som er en 2½ time lang dokumentarfilm om én af filmhistoriens allerstørste og mest betydningsfulde komponister af filmmusik: Italieneren Ennio Morricone.

Instruktør Giuseppe Tornatore har brugt 5 år på at lave denne film, der binder filmhistorien sammen – og det har Tornatore stor erfaring med.

Det var nemlig ham, der stod bag den Oscar-vindende “Mine Aftener i Paradis” fra 1988.

Via interviews med folk som Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Hans Zimmer og Bruce Springsteen samles mosaikken om Morricone, der døde som 91-årig i 2020.

Filmen fra Gentofte Kino Distribution får premiere i en række biografer landet over, blandt andet i København, Aarhus, Aalborg og Odense.