Gentofte Kino skifter ejer

En af Danmarks sidste store private en-sals biografer, Gentofte Kino, skifter nu ejer efter mere end 34 års dedikeret ejerskab.

Den hidtidige ejer, film- og ildsjælen Erik Hamre, har efter mere end 34 års ejerskab solgt sin filmiske dagligstue og sit kæreste eje til Sune Lind Thomsen, der dog på ingen måde er ukendt i branchen. Siden sin karrierestart på Casino Copenhagen i begyndelsen af 90’erne har Sune arbejdet med en bred vifte af PR, presse, lancering og ledelse for bl.a. Disney, 20th Century Fox og SF Studios, herunder Warner Bros. og MGM.

Det sjove er faktisk, at Erik Hamres karriereforløb er meget lig Sune Lind Thomsens, blot med en generation imellem; fra biografjobs i diverse biografer i starten af 70’erne, til stillinger som filmchef, salgsdirektør og adm. Direktør i bl.a. CIC, Columbia/Fox & Disney, Warner & Metronome, Buena Vista og Walt Disney Studios Danmark, inden han i midt firserne købte Gentofte Kino, som han siden med stor succes, dedikation og personlig glæde har passet på og udviklet.

Det er både med vemod, men også fortrøstning Erik Hamre giver sit livsværk videre: ”Vi har solgt Gentofte Kino til Sune Lind Thomsen, som vil være kendt af langt de fleste i filmbranchen, grundet hans mangeårige og vidtfavnende karriere indenfor vores metier. Vi er overbeviste om, at Sunes besidder alle de kvaliteter, der skal til, for at føre Gentofte Kino sikkert ind i fremtiden.”

Sune er faktisk kommet som gæst i Gentofte Kino siden han var dreng, og da muligheden for nylig meldte sig, var han ikke i tvivl om, at det var den helt rigtige vej til næste kapitel af sin alsidige filmkarriere og siger i den forbindelse: ”Med respekt for ånden i den meget smukke biograf vil jeg yde mit bedste for at føre biografen videre ind i en ny tidsalder præget af store streaming udfordringer og et uhørt antal af andre kulturtilbud… Gentofte Kino har rigtignok kun én sal, men det er en fantastisk sal. Så stor, at Rundetårn kan ligge derinde – mulighederne er mange.”

Gentofte Kino åbnede for offentligheden 31. marts 1938 og kan i 2020 således fejre 82-års jubilæum som selvstændigt filmparadis og biografen besøges stadig hvert år af næsten 100,000 glade gæster. I 1989 blev Gentofte Kino kåret som ’Årets biograf’ i Danmark og i anledning af biografens 75-års jubilæum i 2013 skrev Poul Malmkær en bog om biograferne i Gentofte kommune gennem tiderne. I de senere år har biografen løbende gennemgået en nænsom renovering af biografens foyer og nye stole i salen samt – naturligvis – teknisk opdatering til digital filmvisning.

Sune Lind Thomsen overtager Gentofte Kino 1. marts 2020.