Gentofte Kino tæt på smertegrænsen

Biografdirektør Sune Lind Thomsen (privatfoto)

Det skulle have været opfyldelsen af en drøm, men nu ligner det et vaskeægte mareridt.

Den nybagte direktør for Gentofte Kino, Sune Lind Thomsen, fuldførte med sine egne ord en livsdrøm, da han overtog den gamle biograf på Gentoftegade 1. marts. Siden 1938 har der været biograf, og de seneste 34 år har den været ejet og drevet af Erik Hamre.

Men få dage efter overtagelsen lukkede Gentofte Kino på linje med alle andre danske biografer. Og dermed er Sune Lind Thomsen landet i mareridtet.

De forskellige hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget, baserer sig nemlig på, at hjælpen bliver udregnet på baggrund af omsætningstal fra februar måned.

Men her var Gentofte Kino stadig placeret i Erik Hamres selskab og havde en fin omsætning med pæne besøgstal i løbet af måneden, mens Sune Lind Thomsens tilsvarende selskab ikke havde én krone i omsætning.

“Hvis jeg havde overtaget biografen en måned før, ville det ikke have været noget problem,” siger Sune Lind Thomsen til Ekstra Bladet (torsdag d. 9. april).

Danske Biografer er inde over sagen og har rettet henvendelse til forskellige partier i Folketinget for at få løst denne sag, som på sin vis falder uden for det forventede.

“Jeg er helt sikkert på, at det ikke er tilsigtet. Når man laver en lov så hurtigt, så er der nogen der faldet i mellem netmaskerne. Og det gør jeg her. Nu håber jeg, at man kan se problematikken og finder en løsning. For mig er det liv eller død,” siger Sune Lind Thomsen til Ekstra Bladet.