Glæde hos Danske Biografer over krisepakke

Dagens pressemøde med erhvervsminister Simon Kollerup (S) og finansminister Nicolai Wammen (S). Foto: Jens Dresling

Onsdag (18/3) præsenterede Erhvervsminister Simon Kollerup og Finansminister Nicolai Wammen et nyt tiltag, der skal hjælpe erhvervslivet under og gennem corona-krisen. Krisepakken kommer i forlængelse af blandt andet trepartsaftalen, der betyder støtte til lønudgifter for virksomhederne.

Med dagens initiativ ser Danske Biografer, at sikkerhedsnettet under de mere end 160 biografer er blevet forbedret. Det skyldes, at hjælpepakken indeholder støtte på op til 80 procent af de faste udgifter (husleje, el m.m.) til virksomheder, der har oplevet en tilbagegang i omsætningen på mere end 40 procent.

De danske biografer vil stort set alle kunne opfylde denne forudsætning, idet medlemmerne af brancheorganisationen Danske Biografer fulgte bestyrelsens opfordring 12. marts til at lukke med umiddelbar virkning.

”Siden har vi efterspurgt, at regeringen havde øje for de udfordringer, som biograferne har haft som følge af det enorme tab af indtægt. Vi har kunnet se, hvordan hotel- og restaurationsbranchen har været dygtige til at gøre opmærksom på deres problemer – vi har i al stilfærdighed påpeget overfor politikere og ministerier, at biograferne i dén grad også var på vej i tovene,” siger direktør for Danske Biografer Lars Werge.

Brancheforeningen afventer nu de nærmere detaljer bag hjælpen. Erhvervsministeriet har beskrevet krisehjælpens hoveddele på egen hjemmeside. Hele forslaget skal først vedtages i Folketinget, men det forventes at kunne finde sted i løbet af få dage.

Ved præsentationen af hjælpen onsdag kl. 12.00 nævnte finansminister Wammen i øvrigt specifikt biograferne som én af de dele af erhvervslivet, som pakken sigter på at komme til hjælp. Læs i øvrigt mere om, hvordan du håndterer coronavirus både som privatperson og som virksomhed her