“Green Book” får mest ud af Oscar

”Green Book” er den film som har fået økonomisk mest ud af Oscar og vil – hævet over enhver tvivl – også være den film der vil score mest efter Oscar-showet, søndag nat.

Filmen åbnede ellers stille og roligt i USA i midten af november, men har næsten fordoblet sin indtjening i perioden 22. januar til 18. februar. Fra $35 millioner til $66 millioner. Hvad der også har hjulpet til at opnå det gode resultat, har været at filmen vandt en Golden Globe for bedste film (Komedie eller musical).

“Filmen er en lærebog i hvordan man lancerer en potentiel Oscar-vinder med maksimal effekt.  Universal har gjort et mesterligt stykke arbejde i at styre filmen gennem den naturlige ebbe og flod i indtjeningen. Fra en relativ stille start i midten af november og så genopfinde filmen og blive et boxoffice-hit to måneder senere, og så igen da filmen scorede fem Oscar-nomineringer,” udtaler Paul Dergarabedian, chef-analytiker hos Comscore.

På de internationale markeder har filmen, som er instrueret af Peter Farrelly, også nydt godt af Golden Globe og alle Oscar-nomineringerne. Man ventede simpelthen med at udsende filmen, indtil efter Golden Globe-uddelingen. I midten af januar havde filmen indspillet $2,8 millioner på de internationale markeder, det er siden vokset til $66,6 millioner.

I Danmark åbnede filmen i torsdags og drønede direkte ind som nummer et på film-hitlisten.

De øvrige Oscar-nominerede film har kun, i begrænset omfang, nydt godt af udsigten til statuetter.