“Guardians of the Galaxy” atter nummer et i USA

DB - A GUARDIANS OF THE GALAXY (720x328)

Med danske biograføjne, var det ikke nogen specielt spændende weekend i USA. Selvfølgelig er et fint at ”Guardians of the Galaxy” har så meget ’staying power’, at den er i stand til at genbesætte førstepladsen på den amerikanske top 10. Men når man kigger på årsagen til dette comeback, bliver man en smule nedslået: ingen af de nye film har vist nogen særlig publikumstække.

”Gamle” film har sat sig på hhv. første og anden pladsen på den amerikanske top ti:

”Guardins of the Galaxy” indspillede $17,6 mio. over weekenden og har kurs mod at blive den foreløbig mest succesfulde film i år i USA. Filmen har totalt indspillet $251,9 mio. i USA og $489,0 mio. globalt.

”Teenage Mutant Ninja Turtles” besatte andenpladsen med en indspilning på $16,8 mio., hvilket bringer den amerikanske total op på $145,6 mio. Globalt er filmen oppe på $213,1 mio.

Først på tredjepladsen finder vi en ny film: ”If I Stay”, som i Danmark er indkøbt af Filmcompagniet. Dog hersker der pt. en smule tvivl om, filmen nogensinde vil blive præsenteret på et dansk lærred. Filmen har tidligere været på premierelisten over kommende film i Danmark, men er blevet fjernet igen. ”If I Stay” indspillede $16,4 mio. de første 3 dage i USA og modtog en ”A-”-rating på CinemaScore og en 41%-rating på Rotten Tomatoes. 77% af premierepublikummet var kvinder og 61% var under 25 år.

”If I Stay” kostede $11 mio. at producere og er baseret på en roman af Gayle Forman. Chloë Grace Morentz spiller hovedrollen.

Frank Miller og Robert Rodriguez’ ”Sin City: A Dame to Kill For”, måtte nøjes med ottendepladsen med en ret sølle indspilning på $6,4 mio. Filmen modtog en “B-“-rating på CinemaScore og en 43%-rating på Rotten Tomatoes. Den originale film fra 2005, indspillede $29,0 mio. i åbningsweekenden. Øjensynligt har man været for længe om at følge etterens succes til dørs. 64% af premierepublikummet var mænd, og 78% var under 25 år.

Der er heller ikke meget optimisme at hænge sin hat på, i forbindelse med weekendens tredje nye film: ”When the Game Stands Tall”, som måtte nøjes med en weekendindspilning på $9,0 mio. Filmen er et drama med fokus på amerikansk fodbold. Den slags film har aldrig fået danskerne til at stille sig i lange køer. Filmen modtog en ”A-”-rating på CinemaScore og en sølle 18%-rating på Rotten Tomatoes. Skønt filmen pt. er sat til premiere 11. december i Danmark, kan man have sine tvivl om filmen nogensinde vil nå så langt.

Næste weekend vil kun en enkelt film, med interesse for danske biografejere, ramme de amerikanske biograflærreder: thrilleren ”As Above, So Below”.

DB - A TOP 10 (720x438)