Gyseren ”Happy Death Day” stryger direkte ind som nummer 1 i USA

DB - ABLACKHAPPY (720x327)

“Happy Death Day” åbnede med solide $26,5 mio. og er endnu en triumf for gyser-genren. Ingen tvivl om det har spillet ind, at traileren til ”Happy Death Day” er blevet vist foran gyser-fænomenet ”It”.

Mikrobudget-gyseren er instrueret af Christopher Landon og har Jessica Rothe i hovedrollen som en studine der igen og igen genoplever dagen hun blev myrdet, indtil hun bliver i stand til at identificere morderen. Altså en gyser-version af “En ny dag truer”. ”Happy Death Day” kostede beskredne $5,0 at producere.

54 procent af premierepublikummet var kvinder og over 65 procent var under 25 år. Rotten Tomates modtog filmen med en 64%-rating og publikumsvurderingen i CinemaScore resultede i en ”B”-rating.

Action-thrilleren “The Foreigner” indspillede $12,8 mio. i weekenden. Det er en okay åbning for en film der har kostet $35,0 mio. at producere.

“The Foreigner”, som er instrueret af Martin Campbell og har Jackie Chan i hovedrollen, blev modtaget af Rotten Tomatoes med en 57%-rating og en ”A-” i CinemaScore.

I ganske få biografer åbnede ”Breathe”, Andy Serkis debut som filminstruktør. Filmen har Andrew Garfield og Claire Foy i hovedrollerne og indtjente $26.254.- over weekenden.

Filmen blev modtaget af Rotten Tomatoes med en 57%-rating.

Næste weekend åbner actionfilmen ”Geostorm” i USA.

1a4 (720x441)