”Hobbitten: Femhæreslaget” åbner med $90,6 mio. i USA

DB - BLACKHOBBIT (720x339)

De amerikanske biografgængerne hjalp Peter Jackson med at byde farvel til Midgård i fineste stil. “Hobbitten: Femhæreslaget” åbnede med $90,6 mio. de første fem dage i de amerikanske biografer. 49% kom fra HFR 3D versionerne.

Finalen på franchisen havde premiere i USA i onsdags i hele 3.875 biografer og overtrumfede let selv de mest optimistiske forventninger. I weekenden indspillede filmen $56,2 mio. Globalt er filmen oppe på $350 mio. ”Hobbitten: Femhæreslaget” fik en 60%-rating på Rotten Tomatoes.

Til gengæld kom ”Nat på museet: Gravkammerets hemmelighed” til at lide under Hobbittens fantatiske åbning. Kun middelmådige $17,3 mio. over weekenden kunne det blive til. Det er væsentlig under åbningerne på de to foregående ”Nat på museet”-film, som åbnede med hhv. $30,4 mio. og $54,2 mio. Filmen har kostet $127 mio. at producere og modtog en 49%-rating på Rotten Tomatoes.

Musicalen “Annie” klarede sig ikke stort bedre, med en åbning på $16,3 mio. Filmen kommer fra det hacker-plagede Sony. Som et plaster på såret modtog “Annie” en “A-“-rating på CinemaScore, men måtte nøjes med en 29%-rating på Rotten Tomates.

Årets sidste weekend vil byde på følgende nye film i de amerikanske biografer: ”The Gambler” med Mark Wahlberg, Disneys ”Into the Woods”, Angelina Jolies ”Unbroken”, Tim Burtons ”Big Eyes” samt Clint Eastwoods ”American Sniper”.

2DB - TOP 10 (720x382)