”Hobbitten: Femhæreslaget” vandt julen i USA

DB - BLACKHOBI (720x341)

Publikum strømmede i de amerikanske biografer over julen og gjorde alle forudsigelser, om at visning af ”The Interview” ville lægge en dæmper på besøgstallet, til skamme.

Indtjeningen i de amerikansk biografer var hele 6% bedre end julen sidste år. Det er godt nyt for den amerikanske filmindustri.

Vinderne blev Peter Jacksons “Hobbitten: Femhæreslaget”, Angelina Jolies drama fra 2. Verdenskrig “Unbroken” og Rob Marshalls musical ”Into the Woods”.

I filmens anden weekend, placerede ”Hobbitten: Femhæreslaget” sig atter på førstepladsen på den amerikanske top 10, med en indspilning på $53,0 mio. over weekendens fire dage. I USA har filmen nu indtjent knap $170 mio.

”Unbroken” og “Into the Woods”, som begge havde premiere juledag, overgik forventningerne med indspilninger på hhv. $47,3 mio. og $45,0 mio. de første fire dage

“Unbroken” markerer en af de største åbninger nogensinde for et drama fra 2. Verdenskrig, mens Disneys “Into the Woods” fik en har de størst åbninger nogensinde for en musical.

”Unbroken” modtog en ”A-”-rating på CinemaScore og en 51%-rating på Rotten Tomatoes. For ”Into the Woods” var ratings ”B” og 70%.

“The Gambler”, med Mark Wahlberg, åbnede med $14 mio. og en 47%-rating på Rotten Tomatoes, mens Tim Burtons “Big Eyes” var en kæmpe skuffelse med en indspilning på sølle $4,4 mio. Den dårligste åbning i instruktørens karrierer. Filmen modtog en 71%-rating på Rotten Tomatoes.

Clint Eastwoods “American Sniper” åbnede imponerende i kun fire amerikanske biografer med en indspilning på $850.000. Eastwoods film modtog en 74%-rating på Rotten Tomatoes.

Den ombruste ”The Interview” åbnede med moderate $2,8 mio., indtjent i 331 biografer. Filmen blev simultanudsendt på de digitale medier og er helt faldet i piraternes vold, med millioner af illegale downloads. Filmen modtog en 50%-rating på Rotten Tomatoes. Som sædvanlig er indtjeningen på de digitale medier hemmeligholdt.

Følgende film åbner i USA næste weekend: Oscar-håbet ”A Most Violent Year” og ”The Woman in Black 2: Angel of Death”.

2skks (720x377)