”Hobbitten”-trilogien kostede 4,3 milliarder kroner at producere

DB - BLACKHOBBIT (720x341)

”Hobbitten”-trilogien forventes at blive en af​​de mest indbringende franchises i filmhistorien. Og det har den også bare at blive, i betragtning af hvor meget Warner Bros. har spenderet: Hele tre gange så meget, som det kostede at producere ”Ringenes Herre”-trilogien.

De tre ”Hobbitten”-film har, iflg. AP, et budget på 4,3 milliarder kroner. Det er faktisk et ret chokerende tal, når man tænker på, at filmene tilbage i 2007 blev budgetteret til samlet at koste 1,8 milliarder kroner.

Men hvad skete der egentlig?

Oprindeligt skulle historien om Hobbitten kun have omfattet to film. Siden fik Peter Jackson gennemtrumfet en trilogi, og filmenes plot fik en række nye karakterer, for slet ikke at snakke om yderst komplekse action-sekvenser.

Men 4,3 milliarder kroner for tre film?

Nu skal man også huske på, at disse film kan prale af store mængder visuelle effekter, dyre kostumer og skuespillerhonorarer. Og oven i alt dette blev ”Hobbitten: En uventet rejse”. ”Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark” og ”Hobbitten: Femhæreslaget” optaget i 48 billeder i sekundet og tilmed i 3D. Det er årsagen til budgettets himmelflugt.

”Ringenes Herre”-trilogien indspillede i alt 17 milliarder kroner i biograferne – de to første ”Hobbitten”-film har indspillet 11 milliarder kroner.

Så der er ingen grund til tro Warner Bros. render rundt med sved på panden.

Ingen tvivl om der venter biografgængerne en helt ekstraordinær oplevelse, når Peter Jackson præsenterer konklusionen på sit bjergtag med romanerne af J.R.R. Tolkien, ”Hobbitten: Femhæreslaget”, i de danske biografer 10. december.