Hollywood har (endelig) opdaget kvinderne

db - a - kvinder II (720x342)

Sommeren 2014 vil sandsynligvis blive husket som tidspunktet, hvor Hollywood langt om længe opdagede kvinders magt over omsætningen i biograferne.

Sony vil lancere en kvindelig reboot af “Ghostbusters”, instrueret af Paul “Bridesmaids” Feig og samme amerikanske studie arbejder på en film med kvindelig superhelt, der skal foregå i Spider-Man universet. Filmen skulle være klar til premiere i 2017.

Marvel er tæt på at give grønt lys for en “Black Widow”-film med Scarlett Johansson i hovedrollen.

Producenten af ”The Expendables”, Avi Lerner, overvejer at lave en kvindelig spinoff under titlen ”The Expendabelles” til premiere i 2015. Sylvester Stallone har udtalt, at han drømmer om at se Sigourney Weaver i hovedrollen.

At Hollywood endelig har opdaget kvinder er ingen tilfældighed. Kvindeligt publikum står bag nogle af sommerens største succeshistorier: ”Maleficent” (global indspilning $727,5 mio.), ”En flænge i himlen” ($263 mio. på verdensplan) og ”Lucy” (en åbning på $43,9 mio. i USA). De følger i hælene på kvinde-orienterede gigantsucceser som ”The Hunger Games” og ”Frost”.

Hollywood har ellers tidligere brændt fingrene på kvindelige superhelte i film som ”Catwoman” og ”Elektra” fra hhv. 2004 og 2005. Men statistikken varsler nye tider. Videospillende drenge er blevet svære at lokke i biograferne, hvorimod kvinder har vist villighed til at holde hånden under action-franchises som ”The Hunger Games”. For eksempel var 50% af premierepublikummet til ”Lucy” kvinder. Filmen pulveriserede som bekendt den mandsdominerede ”Hercules” fuldstændig.

Succesen som er kommet ”Lucy” og ”Captain America: The Winter Soldier” til del, er i overvejende grad takket være Scarlett Johansson. Det har banet vejen for en selvstændig ”Black Widow”-film.

De amerikanske studier har mere fokus på kvindelige superhelte end nogensinde. Warner Bros. har planer om en “Wonder Woman”-film, hvis “Batman v. Superman: Dawn of Justice” og “The Justice League” bliver succesfulde. Fox har flere potentielle kvinderoller i “X-Men”-franchisen, blandt andet Jennifer Lawrence’ Mystique. Der tales ligeledes om at Marvel vil producere en selvstændig film med kvinde-karakteren i ”Guardians of the Galaxy”, spillet af Zoe Saldana, hvis “Guardians of the Galaxy 2” bliver succesfuld.